Presentatie: Ferrari Scuderia Spider M16 – Ter ere van constructeurstitel F1

Ferrari behaalde dit jaar haar 16de constructeurstitel in de Formule 1. Ter ere daarvan lanceert het een speciaal model, de Scuderia Spider M16. De bolide werd tijdens de World Finals in Mugello onthuld. Er worden slecht 499 exemplaren van dit exclusieve model gebouwd.

De Ferrari Scuderia Spider M16 brengt 1.340 kg op de wegenschaal en dat is 80 kg lichter dan de F430 Spider. Gecombineerd met de 510 pk sterke V8 motor en gewicht/pk verhouding van 2.6 kg/pk zorgt dat voor een indrukwekkende acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 3,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 315 km/h.

Twee uitvoeringen De Scuderia Spider 16M is leverbaar in twee kleurenschema's: de 'standaard' versie is matzwart uitgevoerd in combinatie met grijze bekleding. Onder het Carrozzeria Scaglietti Personalisation Programme is er ook een driekleurige M16 te bestellen. Om z'n exclusiviteit extra kracht bij te zetten is de auto voorzien van een badge - met ingegraveerd oplagenummer - op het dashboard en een badge op de achterzijde. Andere exclusieve kenmerken zijn een rolbeugel met een koolstofvezel buitenkant en een speciaal audiosysteem waarin een Ferrari iPod Touch met een opslagcapaciteit van 16 GB ingeplugd kan worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer