Special: Lancia – Paleis 8 – Gestimuleerd

Lancia komt gestimuleerd naar het Salon van Brussel door een met 18 procent gestegen verkoop. Een sterk nummer in een markt die globaal met meer dan 10 procent achteruit gegaan is. Er zijn dus afnemers voor Chryslers met Lancia-badge.

De enige echte nieuwigheid voor het Belgische publiek is de Flavia, een grote cabrio met stoffen dak. Hij ziet er elegant uit en rijdt comfortabel, maar biedt niet meteen een memorabele rijbeleving. Maar de genereuze standaarduitrusting maakt veel goed.

Natuurlijk krijgen we op de stand ook de rest van het huidige Lancia-gamma te zien. Zo is er de kleine Ypsilon, waar een nieuwe luxueuze lederbekleding beschikbaar is. De Delta blijft nog steeds een originele keuze in een segment waar grijs de norm is.

Tot slot is er de grote berline Thema, die het gezelschap krijgt van de Voyager, een grote monovolume. Beide hebben al meer klanten aangetrokken dan verwacht. Het lijkt erop dat, ondanks de tegenkantingen die de echte Lancia-liefhebbers hebben geuit, de voormalige Chrysler-kopers de weg hebben gevonden naar de Lancia-showroom.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Lancia Ypsilon 1.3 Multijet – Recht uit het Miljoenenkwartier

Ontdek meer