Special: Mercedes op het Autosalon van Brussel 2014 – GLA zien en aanraken

Nee, op de wereldprimeur van de nieuwe C-klasse moeten we niet rekenen. Die houdt Mercedes voor Genève in maart. Maar wij kunnen wel voor het eerst de GLA in detail bewonderen.

Wie het succes bekijkt van de A-klasse en de CLA, merkt dat Mercedes zich duidelijk innestelt in het premium onderdeel van het C-segment, ten koste van de Audi A3 en de BMW 1-serie. Twee merken die nog niet gedaan hebben met bibberen.

Anti-Q en anti-X

Volgens ons gaat het storm lopen voor de GLA, zeg maar de SUV-versie van de A- en B-klasse. Waarmee hij een lastpak wordt voor de Audi Q3 en de BMW X1. We zijn er nu al zeker van dat wie op de stand in de GLA wil zitten, enig geduld zal moeten kunnen opbrengen.

Een tijd geleden kondigde Mercedes aan dat het van elke versie ook een AMG op de markt zou brengen. In Brussel staan er zo al zeven op de stand te pronken, naast nog enkele gewone modellen met AMG-accessoires.Nu u toch op de stand van Mercedes bent, maak ook zeker van de gelegenheid gebruik om eens naar de nieuwe S-klasse te kijken. Die is indrukwekkender om te bekijken en te beleven dan om te besturen, maar hij verdient wel de erkenning van elke autoliefhebber. Want of u dat nu leuk vindt of niet, hij blijft wel dé referentie in zijn segment. En dat sinds zijn ontstaan. Respect.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Mercedes-AMG C 63 – Circuittechniek

Test: Mercedes X-klasse 250d – Wanneer werk en plezier samenkomen

Test: Mercedes G-klasse – Het leven (her)begint bij 39

Ontdek meer