Special: Mercedes – Paleis 5 – CLS Shooting Brake schittert tussen andere sterren

Geen Europese of wereldpremière in Brussel voor Mercedes. Wel kan het Belgische publiek kennismaken met de nieuwe A Klasse, de iconische CLS Shooting Brake en de Citan bestelwagen.

Voor heel wat mensen is de Mercedes A nog steeds een compacte auto met monovolume-allures. Maar daar is sinds de jongste generatiewissel verandering in gekomen. De A Klasse heeft voortaan de stijl van een sportieve hatchback en neemt zo resoluut de BMW 1 Reeks en andere Audi A3’s in het vizier. Zo wil Mercedes vooral een jonger publiek aanspreken. De A Klasse staat ondertussen al bij de dealers, maar is uiteraard één van de vedetten op de Mercedes-stand in Paleis 5.

Iets indrukwekkender is uiteraard de CLS Shooting Brake, de exclusieve sportbreak die werd afgeleid van de nieuwe CLS. Met een lengte van bijna 5 meter biedt deze Mercedes plaats aan vijf personen in een erg luxueuze omgeving. Zelfs de koffer (590 l) is een kijkje waard met een afwerking van de vloer in gevernist notelaar hout en rails in aluminium die je eerder in een Riva-boot verwacht. Onder de motorkap zijn de gekende diesel- en benzinemotoren beschikbaar met vermogens tussen 204 pk (250 CDI) en 557 pk (63 AMG Edition 1).

Naast deze demonstratie van luxe en power, legt Mercedes ook het accent op efficiëntie met de E Klasse Bluetec Hybrid en de BlueEfficiency-versies van het hele gamma, polyvalentie met de SUV’s (GLK, ML en GL) en rijplezier met de SLK, C Coupé en E Cabrio.

Verder stelt het merk met de ster ook zijn bedrijfsvoertuigen voor met de Viano, Vito, Sprinter en uiteraard ook de Citan, het eerste model dat voortvloeit uit de samenwerking tussen Mercedes en Renault. Deze MPV is afgeleid van de Kangoo, waarmee hij de technische basis deelt, maar kreeg toch een geheel eigen look en wordt bovendien de goedkoopste Mercedes in de brochure.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes, en een selectie van tweedehandse Mercedes’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Mercedes-AMG C 63 – Circuittechniek

Test: Mercedes X-klasse 250d – Wanneer werk en plezier samenkomen

Test: Mercedes G-klasse – Het leven (her)begint bij 39

Ontdek meer