Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

1000 CC Motoren motoren te koop: tweedehands en nieuw

1000 CC Motoren

Een tweedehands 1000 cc Motoren nodig? U vindt op www.motoscout24.be honderden 1000 cc Motoren motoren occasie te koop in België. U kan eveneens uw moto 100% gratis verkopen (enkel voor particulieren) op MotoScout24 met 15 foto’s gedurende 2 maanden.

De 1.000 cc motoren zijn de grote jongens uit de motorwereld. Hier brengen de grote merken hun (duurste) paradepaardjes onder. Sommige merken hebben bijna uitsluitend motoren in dit segment, zoals BMW met de veelverkochte GS, RT en GT-reeksen met telkens meer dan 1.000 cc in de boxermotoren.

Ook het ter ziele gegaan Buell, dat Harley-Davidson motoren stopte in compacte racemonsters als de Lighting CityX of de UlyssesXB12X, horen hier thuis. Vanzelfsprekend is dit ook het segment waarin de echte toermachines thuishoren, zoals de Honda Gold Wing en Pan European of de Kawasaki 1400GTR, de Triumph Sprint ST en de Yamaha FJR. Maar zoals gezegd staan ook hier quasi alle custom-modellen te roffelen met zware V-twin motoren, zoals letterlijk alle Harley-Davidsonmodellen en hun Japanse en Europese tegenpolen.

Speciale vermelding verdient de Britse Triumph Rocket III met een motor van maar liefst 2.294 cc cilinderinhoud, die daarmee in èèn beweging de zwaarste productiemotor ter wereld is. De machine weegt bovendien ook nog eens een stevige 360 kg.

Maar ook in het supersportsegment vind je hier in de literklasse een paar opmerkelijke machines zoals de Yamaha R1, Honda CBR 1000, de Suzuki 1300 Hayabusa, Kawasaki ZX-10 of de Ducati 1098.

Een ding is zeker, wie in dit segment zijn eerste aankoop zoekt, denkt misschien toch beter eerst even na, want hier huizen motoren die niet alleen krachtig zijn, maar ook qua gewicht niet te onderschatten zijn voor beginners.