Moto Guzzi V 7 motoren te koop: tweedehands en nieuw

Moto Guzzi V 7

Goed onderweg met de Moto Guzzi V 7

De Moto Guzzi V 7 is absoluut één van de topmodellen uit de rijke geschiedenis van de Italiaanse motorfietsenfabrikant Moto Guzzi. Sinds de oprichting in 1921 op initiatief van Carlo Guzzi in Mandello del Lario in de provincie Lecco, heeft het merk al heel wat tot de verbeelding sprekende modellen op zijn naam staan. De Moto Guzzi V 7 hoort, zoals gezegd, zeker in het rijtje topmodellen thuis. Moto Guzzi was altijd al vermaard om de productie van uitstekende motoren. De meest actuele moderne motoren van het merk staan goed bekend door hun luchtgekoelde langsgeplaatste V-twin motorblokken met de in V-vorm geplaatste cilinders binnen de zuigermotor met de in de rijrichting geplaatste krukas. Deze motoren met cardanaandrijving weten zich geliefd door veel ervaren berijders.

De Moto Guzzi V 7 voor liefhebbers van het zwaardere werk!

Met de Moto Guzzi V 7 zette de Italianen een fraaie motor neer voor de liefhebbers van het zwaardere werk. Met de ontwikkeling van de Moto Guzzi V 7 werd begonnen in 1964 om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar zware Europese motoren. Eind 1965 werd het resultaat na veel testen aan het publiek getoond. De daadwerkelijke productie liet echter op zich wachten tot 1967 toen de eerste modellen vervaardigd werden voor Italiaanse en Amerikaanse politiekorpsen. Daarna werd de Moto Guzzi V 7 ook jarenlang verkrijgbaar voor particuliere berijders, waarbij vooral de specifieke groene Moto Guzzi kleur zeer gewild was.

Grote klasse van een wereldmerk!

De Moto Guzzi V 7 wordt door veel fans gezien als één van de hoogtepunten uit de historie van Moto Guzzi. Het laatste model, de V7 850 Eldorado rolde voor het laatst de fabriek uit in 1974. Vanaf 2009 brengt Moto Guzzi met de Moto Guzzi V7 Classic een model op de markt dat, met z’n aangename retro looks, de tijden van weleer laat herleven. Op een aantal verbeterde moderne details na, is met de Moto Guzzi V7 Classic de beroemde V7 weer terug van weggeweest met aansprekende uitvoeringen als de V7 Café, de V7 Racer, de Stone en de V7 Special.