Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Bumperreparatie

Bumperreparatie, wat houdt het in? Ook verkeersdrempels en paaltjes kunnen de bumper beschadigen. Gelukkig is het in een aantal gevallen eenvoudig om zelf de kunststof bumper te repareren. De bumper uitdeuken is een lastiger karwei, maar zeker niet onmogelijk.

Gelukkig is het in een aantal gevallen eenvoudig om zelf de kunststof bumper te repareren. De benodigdheden bevinden zich in een bumperreparatieset. De bumper uitdeuken is een lastiger karwei, maar zeker niet onmogelijk.

De bumperschade herstellen

Zoek eerst uit of de beschadigde bumper gemaakt is van polyester of gewoon kunststof. De samenstelling bepaalt namelijk het te gebruiken materiaal om de kunststof bumper te herstellen. Met een reparatiesetje stelt dat weinig voor. Verwijder de bumper van de auto en maak deze overal grondig schoon. Na het opschuren van de beschadiging(en) is het tijd om een matje of gaasje aan te brengen. Als deze goed is opgedroogd, is het tijd om de pasta van polyester of gewoon kunststof aan te brengen. Na het uitharden volgt wederom een schuursessie. Om de kunststof bumper te herstellen, wordt een laagje autolak aangebracht in dezelfde kleur als de bumper.

Een kunststof bumper uitdeuken

Een plastic bumper uitdeuken is in een aantal gevallen voldoende om de boel te herstellen. Daar zijn diverse foefjes voor. Om te besparen op de kosten van een bumper vervangen, zijn deze het proberen waard. De eerste is om een pannetje kokend water geleidelijk over de beschadiging te gieten. Terwijl de bumper nog heet is, kan geprobeerd worden om de bumper van binnenuit uit te deuken. Vaak 'plopt' het kunststof weer terug en ziet de bumper er weer als nieuw uit. Een andere mogelijkheid om de bumper te herstellen, is door met een föhn de plek van de beschadiging warm te maken. Probeer dit eerst met een gewone haarföhn, omdat een verfföhn een veel hogere temperatuur haalt. Door dit geleidelijk te doen, kan de beschadiging uitgedeukt worden.

Verschil in aanpak en resultaat

De bovenstaande trucjes bieden geen garantie op een goed resultaat. Wie zelf aan de slag wil met de beschadigingen kan het beste een bumperreparatieset aanschaffen. Voor een optimaal en professioneel resultaat is het echter altijd beter om te investeren in de hulp van een professional. Bepaal zelf welke aanpak geschikt is om het beoogde resultaat te halen.