Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Waarde auto berekenen:

Waarde auto berekenen:

Verkoop uw wagen aan de juiste prijs.

Ken de waarde.

Wat is mijn auto waard? Bereken eenvoudig uw waarde auto.

Tegen welke prijs aanbieden?

De prijsschatting berekent een adviesprijs op basis van de gemiddelde publieke prijs van gelijkaardige auto's.

Wat is de marktwaarde?

De adviesprijs van AutoScout24 voor uw auto komt overeen met de actuele marktprijs, zonder onderhandeling.

Welke prijs is te behalen?

Verkoopt u aan een particulier of aan een autobedrijf? Hoe goed bent u in onderhandelen? De daadwerkelijke verkoopprijs heeft u zelf in de hand.

Zo wordt de waarde van uw voertuig berekend:

Uw voertuiggegevens

U voert merk, model, leeftijd, transmissie, brandstof, vermogen en kilometerstand in.

Uitvoering invoeren

Er wordt naar voertuigen met een vergelijkbare uitrusting gezocht.

Meer dan 10 miljoen advertenties

Uw voertuig wordt vergeleken met vergelijkbare aanbiedingen van verkopers (particulier en professioneel).

Degelijke vakkennis

De schattingen van ervaren waardebepalers zorgen voor een nog nauwkeuriger resultaat.

Zelflerend systeem

Het verfijnde algoritme wordt nog beter met ieder nieuw geplaatst voertuig.

caroutline

€ ?????

Waarde van uw voertuig

Goed verkopen?

Zeer gemakkelijk met een juiste vraagprijs.

Wat is de waarde van mijn auto?

Een belangrijke vraag, ongeacht of u een tweedehands wagen koopt of verkoopt: Wat is de marktwaarde van de auto? AutoScout24 helpt u met een gratis prijsevaluatie.

Waarom is de prijs zo'n belangrijk element bij de verkoop van een auto?

De prijs is het belangrijkste criterium voor de meeste kopers van tweedehands auto's. Daarom moet de verkoper zorgen voor een marktconforme prijs voor de staat en configuratie van de wagen. Om potentiële kopers aan te trekken mag de vraagprijs niet significant hoger zijn als gelijkaardige wagens, zonder reden. Uw auto komt ook hoger in de resultatenlijst als de potentiële koper sorteert op basis van vraagprijs. Anderzijds wenst u natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor uw wagen. Wij kunnen u helpen door uw voertuig te vergelijken met gelijkaardige wagens op AutoScout24. Zo kan u de waarde van uw auto eenvoudig inschatten, zonder voorgaande expertise.

Gratis prijsevaluatie van uw auto – Hoe werkt het?

AutoScout24 berekent de huidige waarde op basis van het merk, het model, de leeftijd, het brandstoftype, het aantal pk, de kilometerstand en het type versnelling. De prijsevaluatie vergelijkt uw wagen met gelijkaardige wagens die op dat moment op AutoScout24 staan.

Het is belangrijk om te weten dat de aanbevolen prijs een berekening is van de gemiddelde prijs op basis van onze database, en dat dit geen garantie is dat dit het effectieve bedrag is waaraan uw wagen zal worden verkocht.

Dit bedrag geeft u de gemiddelde vraagprijs van dat bepaalde model op AutoScout24 België. Met 99% van alle gelijkaardige voertuigen wordt rekening gehouden bij de evaluatie. Enkel de wagens met onrealistische prijzen vallen er buiten.

De prijsevaluatie gebeurt onmiddellijk, gebruik makend van de informatie in de database van AutoScout24 van dat moment, en enkel Belgische voertuigen.

De duurste optie: een professionele expertise.

Indien u exact wenst te weten hoeveel uw auto waard is, dan kan u een professionele expertise laten uitvoeren. U vindt deze experts online.