Financiering

Krediet voor de aankoop van een wagen - inleiding

Is uw huidige auto te oud, te klein, niet sterk genoeg of hebt u nog geen auto, dan is dit het perfecte moment om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Maar hoe financiert u die aankoop? Wie niet over genoeg cash beschikt, kan eventueel een autolening overwegen.

Autolening bij een bank of autodealer

Autoverkopers bieden vaak een totaalpakket aan, dat bestaat uit een auto met alle opties en een lening-financiering via de bank van het merk (voor dealers) of een derde kredietinstelling (voor onafhankelijke verkopers). Het is belangrijk de voorwaarden van de verschillende autoleningen met elkaar te vergelijken, zodat u zeker bent dat u tegen de beste voorwaarden leent. Het aanbod van uw dealer is immers niet noodzakelijk het gunstigste. U kunt de aankoop van uw volgende auto ook financieren door middel van een lening bij uw bank of een andere kredietinstelling. In het luik Autokrediet van AutoScout24 kunt u de maandelijkse afbetalingen van uw autolening bij onze bankpartners en partners voor autokredieten berekenen . Doorgaans kunt u uw dossier via het internet indienen waarna u snel een antwoord krijgt.

Voor meer informatie over autoleningen, klik hier

Krediet voor een nieuwe of tweedehandswagen

Meestal is de rentevoet voor de lening van een tweedehandswagen die jonger is dan 2 jaar identiek aan die van een nieuwe wagen, aangezien de bank van oordeel is dat het voertuig voldoende waarborg biedt. Indien de tweedehandswagen ouder is, heeft de bank de neiging om de autolening te beschouwen als een persoonlijke lening, en gaan de rentevoeten snel omhoog. Deze kunnen bovendien ook sterk schommelen afhankelijk van het geleende bedrag.

Het JKP

De rente voor autoleningen wordt vaak uitgedrukt in JKP (jaarlijkse kostenpercentage). Indien u meer informatie wenst over wat dit precies inhoudt, klik hier.

Hoe vraagt u uw autolening aan?

Aarzel niet om de rentevoorwaarden en dus ook de maandelijkse afbetalingen met elkaar te vergelijken. Bepaalde banken of kredietinstellingen bieden betere voorwaarden aan, afhankelijk van de leeftijd van het voertuig, de duur van de lening of de waarde van de wagen.

U kunt online uw maandelijkse afbetalingen berekenen op basis van bovenstaande parameters. Aanvragen voor autoleningen zijn uiteraard gratis en niet-bindend.

Na een paar uur weet u of de kredietinstelling de autolening weigert of toekent. Indien ze u wordt toegekend, moet u een aantal documenten doorsturen, zoals een kopie van uw loonfiche en de bestelbon van de wagen.

De financieringsinstelling betaalt de garage waar u de auto hebt gekocht het bedrag uit of stelt u een gecertificeerde bankcheque ter beschikking, die u aan de verkoper moet bezorgen.

En vergeet nooit dat ‘Geld lenen ook altijd geld kost’