Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bike

Je motor verkopen op AutoScout24

Je voordelen

circleCheck

Enkele stappen

Je advertentie online in enkele minuten

circleCheck

Groot bereik

Bereik miljoenen geïnteresseerden

circleCheck

Beste prijs

Onderhandel en krijg de beste prijs

circleCheck

Gratis

Gratis basisadvertentie, optionele betere positionering kan bijkomend geboekt worden

Hoe werkt het

pictureIcon

1. De voorbereiding

Bereid de motor voor, neem foto's en informeer over de prijzen

bikeIcon

2. Advertentie maken

Voer gegevens van het voertuig in

appointmentsIcon

3. Bezoek

Informatieaanvragen krijgen en afspraken organiseren

moneyIcon

4. Verkoop

Indien nodig de prijs onderhandelen & handel het verkoopcontract af

Je motor verkopen - Ons advies

Voorbereiding en onderhoud

Een propere motor met een nette presentatie vergroot uw verkoopkansen. Zorg ervoor dat uw motor schoon is en een nette algemene indruk maakt. Was uw motor en poets de lak op. Een potentiële koper zal aan de hand van het uiterlijk namelijk conclusies over de technische staat van de motor trekken.

Foto's

Na de presentatie is je motor klaar voor een paar betekenisvolle foto's. Hiervoor raden wij aan om foto's te nemen vanuit alle hoeken evenals gedetailleerde weergaven en in liggend formaat, wat het meest geschikt is voor de fotogallerij van uw advertentie. Zorg ook voor goede lichtomstandigheden, kies een aansprekende achtergrond en een hoge beeldresolutie om je motor perfect te presenteren.

A person taking a picture with its phone

Verkoopprijs

Om een realistische verkoopprijs te bepalen kan je kijken naar vergelijkbare modellen op onze AutoScout24-marktplaats. Houd, als je het wenst, rekening met een zekere onderhandelingsruimte.

Advertentie maken

Houd je kentekenbewijs deel I (voertuigregistratiedocument) bij de hand om de informatie te lezen en je inschrijving te versnellen. Vul indien mogelijk ook de optionele motorgegevens zoals een beschrijving van de motor om zo je verkoopkansen te verhogen.

Premium advertentie

Je hebt ook de optie om één van onze premium ads toe te voegen. Dit zal je een betere plaats geven in de zoekresultaten en dus een hogere zichtbaarheid.

A bike listing

Aanvragen en bezoeken

Je hebt één of meerdere geïnteresseerden en je maakt een afspraak, dan komen nu je onderhandelingsvaardigheden van pas. Presenteer je motor van zijn beste kant. Je moet transparant moeten zijn over eventuele gebreken of schade door deze bekend te maken aan de potentiële koper - je bent dit zelfs wettelijk verplicht. Vraag voor testritten een waarborg zoals een identiteitskaart en kijk na of de koper een geldig rijbewijs heeft.

Contract en afgifte

Heb je een geschikte koper gevonden? Dan staat er niets meer in de weg voor een verkoop. Met onze praktische gids en checklijst kan je een correct opgestelde verkoopscontract afsluiten. Houd daarnaast alle documenten klaar, zoals kentekenbewijs deel 1 (kentekenbewijs), kentekenbewijs deel 2 (voertuigtitel), onderhoudsboekje, gebruiksaanwijzing, documenten van eventuele uitgevoerde reparaties (facturen) en alle bestaande sleutels.

A handshake that represent a sign of a contract

Heb je nog vragen of hulp nodig?

Wij adviseren je graag! Je kan ons telefonisch bereiken van Maandag tot Vrijdag van 09:00 tot 17:00 op +32 2 559 00 00 of via ons emailadres info.belgium@autoscout24.be

Motor verkopen in België

AutoScout24 is de juiste plaats om je motor snel te verkopen in België. Op onze grote marktplaats bereik je miljoenen geïnteresseerden en staat de juiste koper al op jouw te wachten.