Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Praktische informatie voor professionele autohandelaars

Rubriek voor autohandelaars

Efficiënte tools voor een kwalitatieve verkoop

AutoScout24 - Een sterke partner aan uw zijde om u te ondersteunen

AutoScout24 is het grootste online autoplatform in België en Europa, maar bovenal uw sterke partner voor online autoverkoop. Hier vindt u alle relevante informatie, van onze pakketten tot de verkooptools van AutoScout24. Alsook tips over hoe u uw verkoop kunt optimaliseren, kan u hier terugvinden. Ga gerust even door de verschillende pagina's! U zal zien, het is de moeite waard.

AS24 Pack NL

AutoScout24: pakketten

Met het Comfort-pakket hebt u toegang tot Europa’s grootste online automarkt en vele sterke verkooptools.

Echter met het pakket Privilege bent u nog meer op dreef: nog beter zichtbaar en spring als dealer nog meer in het oog. Het is echt de moeite waard!

Ik ben geïnteresseerd

Comfort-pakket

Pakket Comfort geeft u toegang tot Europa’s grootste online automarkt en vele sterke verkooptools. Ontdek ze hier

Privilege pakket

Naast alle opportuniteiten die het Comfort-pakket bevat, geniet u van nog meer visibiliteit en een nog betere voorstelling van uw garage dankzij onderstaande tools:

Onderscheid u van anderen adhv de AutoScout24-tools

Onze andere tools

Onze webinars

Veel gestelde vragen voor professionele gebruikers

Deze omgeving is bedoelt voor autobedrijven die professioneel auto's kopen en verkopen. Een gedetailleerde omschrijving kunt u vinden in het vrij toegankelijke deel van deze omgeving. Als u al een geregistreerd AutoScout24 autobedrijf bent kunt u direct inloggen.

U kunt uw advertentie op elk ogenblik wijzigen nadat u ingelogd bent op uw Dealerrubriek door middel van uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op het merk of het model van het voertuig in kwestie (in blauwe letters) of op het moersleutelsymbool. Het formulier voor het plaatsen van een advertentie wordt geopend. Breng de vereiste veranderingen aan en bevestig ze door op de knop "opslaan" onderaan het formulier te klikken.

De wijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd in uw advertentie. Indien u cijfers invult in de kenmerken van uw voertuig, dan moet u erop letten dat ze in het volgende formaat zijn: 40000 voor 40.000 Euro, d.w.z. zonder komma of punt.

De advertenties op AutoScout24 zijn actief gedurende 12 maanden vanaf de dag waarop ze worden ingevoerd. U kunt de publicatieduur van uw advertenties verlengen in de rubriek "Voertuigen beheeren". Selecteer de gewenste advertentie, klik op de engelse sleutel en vul de nieuwe vervaldatum van uw advertentie in in het veld "Eind datum advertentie". Het spreekt vanzelf dat u de kenmerken van uw advertenties op elk ogenblik kunt deactiveren, verwijderen of wijzigen.

Wordt een voertuig verwijderd als ik het voor een tijdje deactiveer? Het deactiveren van een advertentie betekent dat de advertentie niet meer kan worden bekeken door potentiële kopers. U hebt natuurlijk de mogelijkheid om deze voertuigen op elk ogenblik te heractiveren. Een advertentie deactiveren betekent niet dat ze verwijderd wordt. Een voertuig wordt pas verwijderd wanneer u de functie "Wissen" gebruikt.

Vergewis u ervan dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord correct hebt ingevoerd. Let op het gebruik van hoofd- en kleine letters bij het invoeren van uw wachtwoord. U kunt uw wachtwoord op elk ogenblik wijzigen. Log in op uw Dealerrubriek en klik op de rubriek "Mijn gegevens". Indien u uw toegangscodes (gebruikersnaam en wachtwoord) vergeten bent, kunnen wij u ze per e-mail toesturen. Het is belangrijk dat het vermelde adres hetzelfde is als hetgeen u op AutoScout24 gebruikt.

Indien u een professionele klant van AutoScout24 bent, dan kunt u uw gebruikersnaam en uw wachtwoord opslaan voor een duur van 30 dagen. U hoeft uw toegangscodes niet in te geven telkens u inlogt. Uw computer bewaart uw codes gedurende 30 dagen, zelfs als u de uitlogt, uw navigator afsluit en uw computer afzet. Telkens u op de site AutoScout24 komt, worden uw toegangscodes voor een duur van 30 dagen opgeslagen. Uw verbinding met de Dealerrubriek wordt niet onderbroken zolang u niet op de knop "Uitloggen" klikt.

Let wel: indien uw computer ook door anderen gebruikt wordt of indien u een computer op een openbare plaats gebruikt, dan moet u om veiligheidsredenen altijd afloggen na een bezoek aan AutoScout24.

U kunt de voertuigen die overeenkomen met uw zoekprofiel bekijken door in te loggen op uw Dealerrubriek door middel van uw toegangscodes. Klik op de sectie "Zoekprofielen".

U kunt de opgeslagen zoekprofielen beheren en: onmiddellijk zoekopdrachten uitvoeren die overeenkomen met de gewenste criteria de criteria van uw zoekprofielen wijzigen zoekprofielen verwijderen alle opgeslagen zoekprofielen zijn actief gedurende één maand. U kunt tot 5 zoekprofielen tegelijk opslaan.

Indien u uw advertentie niet terugvindt, zoek dan naar de kenmerken van uw voertuig zoals u ze ingevuld hebt bij het plaatsen van uw advertentie.

Om de advertentie snel terug te vinden, selecteert u "geavanceerd zoeken" en voert u de zoekcriteria in zoals in onderstaand voorbeeld:

  • Merk: Renault
  • Model: Clio
  • Datum van inverkeerstelling: 1990 - 1990
  • Prijs: 3000 € - 4000 €
  • Kleur: blauw

Deze zoekcriteria zouden moeten volstaan om uw advertentie terug te vinden.

U kunt uw advertentie ook bekijken op uw Dealerrubriek. Gebruik uw toegangscodes om in te loggen.

Onthoud dat, indien u bij het plaatsen van een advertentie de optie "schade voertuig" geselecteerd hebt, uw advertentie enkel in de resultatenlijst zal verschijnen indien u de optie "ook / enkel" verongelukte voertuigen tonen geselecteerd hebt in uw zoekopdracht.

Log in op uw Dealerrubriek door middel van uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Selecteer het(de) voertuig(en) die u wilt verwijderen of deactiveren en klik op "Wissen" of "Deactiveren". De diode naast de advertentie licht rood op indien het voertuig gedeactiveerd werd en de advertentie zal uit de lijst van uw voertuigen geschrapt worden indien u ze gewist hebt. Onthoud dat u voertuigen kunt deactiveren of heractiveren door op het diodesymbool links van de advertenties te klikken. Een groene diode betekent dat de advertentie actief is. Een rode diode betekent dat de advertentie inactief is.

U kunt op ieder ogenblik foto's toevoegen aan uw advertenties.

  1. Een foto toevoegen bij het plaatsen van een advertentie. Nadat u de advertentie hebt ingevoerd, klikt u op de fototoestel of op de foto voor nieuwe foto’s toe te voegen. Klik op "Doorbladeren" en selecteer een foto die opgeslagen is op uw harde schijf (bvb. fotos1_auto.jpg) en klik op "Downloaden" om de foto van uw auto naar uw advertentie over te brengen. U kunt tot 15 foto's tegelijk invoegen.
  2. Een foto toevoegen aan een bestaande advertentie Log in op uw Dealerrubriek door middel van uw toegangcodes. Klik op het fotosymbool dat links van uw advertentie verschijnt. U gaat automatisch naar de pagina vanaf dewelke u een foto op AutoScout24 kunt downloaden. Klik op "Doorbladeren", selecteer een foto naar keuze op uw harde schijf en klik op "Downloaden". U kunt tot 16 foto's tegelijk downloaden. U kunt de volgorde van de foto's op elk ogenblik wijzigen. Gebruik daarvoor de pijltjes naar boven of naar beneden naast de reeds gedownloade foto's. Houd rekening met de volgende opmerkingen:

Gebruik enkel originele foto's van het te koop staande voertuig en geen foto's uit catalogi. Gebruik geen geanimeerde beelden of beelden die op een andere manier bewerkt zijn. Download geen beledigende foto's of foto's die de openbare orde verstoren.

Als u van ons nog geen e-mail ontvangen hebt waarin uw inschrijving bevestigd wordt, gelieve dan contact op te nemen met onze klantendienst op het nr. +32 (0)2 559 00 00.

In de rubriek "Statistieken" van uw Dealerrubriek kunt u statistieken bekijken over het aantal keren dat uw advertenties door potentiële kopers bekeken werden. De populariteitsindex komt overeen met het aantal bezoeken per advertentie gedeeld door het aantal dagen dat de advertentie verschenen is. Zo kunt u de advertenties die weinig bekeken werden en bijgewerkt moeten worden controleren. Misschien moeten de prijs of de foto's veranderd worden.

U beschikt over de mogelijkheid om advertenties die u interessant lijken op te slaan in de sectie "Geselecteerde voertuigen" van uw Dealerrubriek en u kunt ze bekijken wanneer u maar wilt. Het voordeel hiervan is dat er geen plaats ingenomen wordt op uw harde schijf en dat u niet alle advertenties die u interesseren moet afdrukken.

Als u vragen heeft, dan kan u op elk ogenblik contact opnemen met onze klantendienst per telefoon op het nummer +32 (0)2 559 00 00.

U kan ook contact opnemen met het ondersteuningsteam door op deze link te klikken.

Om voertuigen te vinden kunt u de eenvoudige of geavanceerde zoekopdracht gebruiken. Deze twee types van zoekopdracht zijn toegankelijk vanaf de rubriek voor het grote publiek of vanaf uw Dealerrubriek. Om een overzicht te krijgen van de advertenties gebruikt u best de eenvoudige zoekopdracht. Om voertuigen met specifieke uitrustingen te vinden, raden wij u aan om de geavanceerde zoekopdracht te gebruiken.

Bij het invoeren van uw advertenties hebt u waarschijnlijk de vermelding "Alleen in B2B omgeving" in de sectie "Zichtbaarheid" aangevinkt. Om uw advertentie te verbeteren, dient u in te loggen op uw Dealerrubriek door middel van uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Klik op het merk of het model van het voertuig in kwestie (in blauwe letters) of op het moersleutelsymbool. Het formulier voor het plaatsen van een advertentie wordt geopend. Vink de aanduiding "Alleen in B2B omgeving" bovenaan de pagina af en bevestig met een klik op de knop "Opslaan" onderaan het formulier. Daarna zal uw advertentie te zien zijn in het gedeelte voor het grote publiek.

In de rubriek "Statistieken per merk en model" krijgt u informatie over de bezoeken aan uw advertenties per merk en per model. U kunt ook de vaakst bekeken voertuigen vergelijken (in percentage).

In de rubriek "Statistieken op bezoek op voertuigen" krijgt u een overzicht van het aantal bezoeken aan advertenties per voertuig en een populariteitsindex per dag. Tot slot krijgt u in de rubriek "Statistieken per dag" informatie over de bezoekstatistieken van uw advertenties en de lijst van uw voorraad VO per dag.