Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
aston-martin-banner-l-01.jpg

Aston Martin cabrio

Aston Martin is de auto van James Bond. Natuurlijk heeft Aston Martin zijn doorbraak bij het grote publiek grotendeels aan 007 te danken, maar het zou Aston Martin oneer aandoen als het merk als dusdanig wordt versleten. De laatste jaren focust het merk vooral op het cabrio-segment. De Aston Martin cabrio's zijn snel, luxueus, sportief en legendarisch.

Het begin van een stijlicoon

Er bestaat een leuke anekdote omtrent de naamgeving van Aston Martin. De eerste bouwers waren ingenieur Robert Bamford en Lionel Martin. Ze begonnen in 1914 met de productie van auto's van het merk Singer. In 1915 won Lionel Martin een race in het dorp Aston Clinton, bij Buckingham. Door die twee namen samen te voegen, ontstond de merknaam. Het merk werd pas echt gelanceerd na de overname door David Brown in 1947. Met de komst van Brown verwierf Aston Martin definitief de heldenstatus. De DB1 was het begin van een serie auto's van Aston Martin met de naam 'DB', de initialen van David Brown. Vandaag de dag bouwt Aston Martin deze unieke reeks nog steeds. Het huidige volgnummer is DB9. De volgende DB is de nummer 10, deze wordt geïntroduceerd in de volgende James Bond-film, SPECTRE.

Aston Martin Vanquish Volante

Na enkele nieuwe overnames en verschillende wissels aan de top is het luxemerk sterker dan ooit. Ford nam het bedrijf over en dat zorgde voor een nieuwe impuls. Aston Martin bouwt nu opnieuw de eigenzinnige auto's waar het merk zo bekend om is. Vooral in de categorie 'cabrio' is Aston Martin, met zijn vijf huidige modellen, sterk vertegenwoordigd. Bij Aston Martin spreekt men niet van cabrio maar wel van Volante. Zo is de Aston Martin Vanquish Volante de cabrio-versie van de Vanquish, het topmodel van Aston Martin. De Volante heeft een dikke stoffen kap die in veertien seconden samenvouwt. De Volante wordt aangedreven door een stevige 6.0 liter V12 met 573 pk.

Aston Martin DB9 Volante

De Aston Martin DB9 Volante is de cabrio-versie van de DB9 coupé. Sportief, elegant en in een nieuw, tijdloos design gestoken. Motorische wijzigingen ten opzichte van eerdere modellen zijn de capaciteit van de motor: die levert nu 350 kW (470 pk) en heeft een koppel van 600 Nm.

De V8 Vantage Roadster en V8 Vantage S (Roadster)

De V8 Vantage Roadster is de open versie van de Vantage. Hij heeft exact dezelfde specificaties als de coupé. De cabrio werd in 2007 toegevoegd aan het gamma van Aston Martin. De V8 Vantage S is de jongste uit het gamma van Aston Martin cabrio's. Het is een bijzonder sportief model. De V8 Vantage S Roadster is de open uitvoering van de V8 Vantage. Het is de kleinste en goedkoopste Aston Martin. De versnelling is manueel of automatisch, maar de automaat heeft zeven versnellingen. Deze versie van de V8 Vantage positioneert zich tussen de V8 Vantage en de V12 Vantage. De auto is ook verkrijgbaar als cabriolet: V8 Vantage S Roadster.