Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
autotypen-transporter-l-01.jpg

Bestelauto

Welke criteria beïnvloeden de keuze?

Bij de aankoop van een bestelauto spelen er verschillende factoren een rol. De meest voor de hand liggende is wellicht het kostenplaatje. Afhankelijk van de grootte, motor en het merk kunnen er grote prijsverschillen zijn tussen verschillende bestelwagens. Dit probleem kan deels opgelost worden door een tweedehands bestelauto te kiezen, maar daar zijn dan weer andere risico's en nadelen aan verbonden. Naast prijs is het doel van de bestelauto van essentieel belang. Welke cargo dient er vervoerd te worden? Welke afmetingen heeft deze cargo? Wat zijn de laad- en losmogelijkheden? Hoeveel weegt de cargo? Welk type rijbewijs hebben de chauffeurs? Allemaal belangrijke elementen waarop de bestelauto voorzien moet zijn. Het loont niet een goede aankoop te doen als er nadien geen gebruik van gemaakt kan worden.

Top vijf bestelauto's

Bij het overzicht van de meest verkochte bestelauto's van de afgelopen jaren valt op dat er vooral gekozen wordt voor Bestelwagens van merken die bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit. Daarna spelen ook prijs en milieuvriendelijkheid een grote rol. Vooral dat laatste wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en bijgevolg ook in de keuze van de wagens. Binnen de top vijf vinden we Volkswagen, Mercedes-Benz, Opel, Fiat en Ford. Het betreft hier de kleinere bestelwagens waarvoor een rijbewijs B volstaat. Vaak wordt gekozen voor een witte bestelwagen. Wellicht omdat dit praktischer is wanneer er nadien een print van het bedrijf op komt te staan.

Bestelauto's vergelijken

Een handige manier om een goede bestelauto te kiezen en tevens alle informatie op een rijtje te krijgen, is door de verschillende modellen binnen één categorie met elkaar te vergelijken. Zaken zoals het laadvolume, benodigd rijbewijs en grootte blijven dan ongewijzigd, maar alle andere kenmerken worden tegen elkaar afgewogen in functie van hun belang voor de koper. Zo kan de kracht van de motor voor de ene koper uiterst belangrijk zijn, waar een andere koper vooral voor zuinig en milieubewust kiest. Tal van verkopers die niet gebonden zijn aan een merk, zijn maar al te bereid om de nodige hulp en informatie te verschaffen die nodig is voor een correcte vergelijking.