Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
autotypen-transporter-l-01.jpg

Gesloten bestelwagen

Er bestaan meerdere uitvoeringen van de Mercedes-Benz Sprinter. Deze gesloten bestelwagen heeft drie mogelijke dakhoogtes en vier verschillende lengtes. Het model is verkrijgbaar in drie motorversies van 2143cc, met elk een ander vermogen: 95, 129 en 163pk. Het grote aantal keuzemogelijkheden biedt de kans om een gesloten bestelwagen op maat te kopen. Een ander groot voordeel van de Sprinter is ongetwijfeld zijn lage verbruik. En ook de veiligheidsvoorzieningen aan boord zijn verbluffend. De Volkswagen Crafter is een andere gesloten bestelwagen van Duitse makelij. Het model wordt in dezelfde fabriek gemaakt waar ook de Sprinter van de band rolt. Dat is vooral te zien aan de hoge kwaliteit van de afwerking. In elke Crafter zit een 2,5 TDI motor met een cilinderinhoud van 2461cc en een maximaal vermogen van 163pk. ESP is standaard gemonteerd. En de inhoud van de Volkswagen Crafter varieert van 7,5 tot 17 m3 al naargelang de gekozen uitvoering.

De verfijnde Franse gesloten bestelwagen

De Peugeot Boxer is sinds 2006 de best verkopende gesloten bestelwagen in België. Dat succes heeft Peugeot voornamelijk te danken aan het comfort waarmee het merk de chauffeur verwent. De Boxer voelt bijzonder licht en aangenaam aan. Ingenieurs zijn er namelijk in geslaagd om het grote laadvermogen van de gesloten bestelwagen op een uitzonderlijke manier te koppelen aan een uitermate laag eigen gewicht, waardoor de Peugeot Boxer gemakkelijk in de hand te houden is. De Boxer komt met een 2,2 en 3,0 HDI motor, met een respectievelijke cilinderinhoud van 2198 en 2998cc. Bij de Renault Master met achterwielaandrijving valt vooral de korte remafstand op. En ook de wegligging is subliem. Door de aandacht die de fabrikant aan de details heeft besteed, valt ook deze gesloten bestelwagen bij de meeste chauffeurs in de smaak.

Gesloten bestelwagen: een Japans alternatief

De Nissan Interstar is een gesloten bestelwagen die al enkele jaren meedraait. Maar de prestaties blijven behoorlijk goed. Zowel in beladen als onbeladen toestand moet de Nissan nauwelijks onderdoen voor zijn Franse concurrenten. De gesloten bestelwagen heeft een 2,5 DCI motor met een cilinderinhoud van 2464cc. Het ruige motorkarakter en het goede weggedrag blijven de grootste troeven van de Nissan Interstar.