Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
autotypen-transporter-l-01.jpg

Pick-up

Een Pick-up is eigenlijk een soort bestelwagen die gewoon geen dak heeft achteraan. Een bestelwagen bestaat uit een gesloten cabine achteraan, maar een pick-up heeft een laadbak die open is. Uiteraard is dit superhandig bij het vervoeren van grote stukken, maar zeker ook bij materiaal die niet echt proper is, want het vuil komt hoe dan ook de cabine niet binnen. Er zijn verschillende types pick-ups, namelijk met een enkele cabine, een dubbele cabine of verlengde cabine.

De pick-up: vele merken, diverse voordelen

Inmiddels zijn heel veel merken reeds op de markt gekomen met een pick-upmodel. De enige reden hiervoor is het feit dat een pick-up een wagen is die niet slecht verkoopt. Uiteraard hebben de pick-upverkopers hun specifieke klanten, dus echt mensen die voor een bepaalde reden op zoek gaan naar een pick-up.Er zijn echter nog dagelijks mensen die de pick-ups voor het eerst ontdekken. De pick-upmodellen zijn dan ook heel wat vernieuwd en moderner geworden zodat meer en meer mensen het model wel zien zitten. Het zijn vooral zelfstandigen die kiezen voor een pick-up, vooral omdat zij vaak grotere stukken moeten vervoeren of gewoon veel zaken moeten vervoeren zoals grondstoffen voor hun bedrijf bijvoorbeeld.Een pick-up is in dit geval dan ook zeer handig, want in de laadbak kan men zo goed als alles kwijt.

De pick-up is een Amerikaanse erfenis

Vooral in Amerika is en blijft de pick-up een zeer gekend voertuig. Iedereen die naar typisch Amerikaanse series kijkt of ooit gekeken heeft zal er ongetwijfeld wel verschillende pick-ups in opgemerkt hebben. Dit komt vooral ook door het feit dat er in Amerika ook meer "paardenactiviteit" is. Hiermee bedoelen we dat er in Amerika veel meer ranches zijn dan in België en vooral deze mensen zijn verzot op de pick-up. Er zijn inmiddels ook heel wat pick-up clubs opgericht, zowel voor gewone Europese als voor Amerikaanse pick-ups. Veel mensen vinden het superleuk om met hun pick-up van het ene evenement naar het andere te trekken en op die manier ontstond destijds ook de gedachte om clubs hiervoor op te richten. In deze clubs houdt men meetings en organiseert men evenementen om eigenlijk de samenkomst en de samenhorigheid van de pick-ups en de pick-uphouders te bevorderen. Dit alles met veel succes, want jaar na jaar winnen de clubs heel veel leden.