Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Alpine A110 San Remo 73 zet rallyverleden in de smurfblauwe verf

Alpine lanceert een nieuwe speciale reeks van zijn A110. De San Remo 73 knipoogt naar het Franse rallyverleden en is beperkt tot 200 stuks. Snel zijn is dus de boodschap.

Met voorlopig maar één model in het gamma moet het Franse Alpine af en toe nog eens de aandacht naar zich toetrekken. Dat doet het met een herschikking van zijn gamma, met een radicale circuitversie en af en toe met een speciale reeks. Of liever: twee, want na de Tour de Corse 75 is dit de San Remo 73, die ook nu weer een eresaluut brengt aan het roemruchte rallyverleden van de Fransen.

Alpine A110 San Remo 73 (2023) statisch, zijaanzicht

Kleurrijk eerbetoon

In 1973, het allereerste seizoen van het World Rally Championship, domineerden de Alpines de autosport. De tiende manche van dat seizoen, in het Italiaanse San Remo, leverde niet alleen twee podiumplaatsen op voor het Franse merk (de eerste en derde plaats), maar schonk Alpine ook de constructeurstitel. Deze Alpine A110 San Remo 73 brengt met zijn opvallende kleurcombinatie een eerbetoon aan de A110 uit de roemruchte rally van 1973.

Alpine A110 San Remo 73 (2023) statisch, achteraanzicht

Genummerd plaatje

Het gros van het koetswerk krijgt een opvallende tint in Caddy Blue, en dat combineren de Fransen met zwarte stijlen en een dak in rode koolstofvezel. Ook de witzwarte striping knipoogt naar het origineel van vijftig jaar geleden. Binnenin krijgen de Sabelt-kuipzetels een uniek opschrift, keert het witzwarte thema terug in de deurpanelen, en mag een genummerd plaatje uiteraard niet ontbreken. Alpine is immers van plan om maar 200 exemplaren van deze San Remo 73 te bouwen. De 300 pk sterke Franse sportwagen krijgt in ons land een startprijs van 89.500 euro.

Alpine A110 San Remo 73 (2023) interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Tesla Model S Plaid (2023) banner

Video: Tesla Model S Plaid is snelste productie-EV op Nürburgring

Autonieuws
Volkswagen ID.Buzz (2023) banner

Nieuw: Volkswagen ID.Buzz LWB, zeven zitplaatsen en nieuwe batterij (2023)

Autonieuws
Lexus LBX (2023) banner

Nieuw: Lexus LBX, hybride premiumcrossover (2023)

Autonieuws
Ontdek meer