Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Facelift geeft Alfa Romeo Giulia en Stelvio nieuwe familietrekjes (2022)

De Giulia en Stelvio kunnen weer een paar jaar mee. Beide Alfa’s krijgen namelijk een facelift die hen wat meer in de pas doet lopen met kleine broertje Tonale.

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio mogen er dan nog steeds fris en monter uitzien, maar stiekem zijn beide modellen al wat op leeftijd. Zo gaat de SUV al zes jaar mee en heeft de sedan zelfs al zeven jaren op zijn teller. Dat is een heel leven in autotermen, maar de Italianen nemen nog geen afscheid. Wel integendeel: ze geven beide modellen een tweede leven dankzij een subtiele facelift.

Alfa Giulia/Stelvio (2022) Giulia

Brera-trekjes

Het opvallendste daaraan zijn de koplampen, want daar wordt de vorm van de oorspronkelijke units wel behouden maar anders ingevuld. Zo krijgen nu ook de Giulia en Stelvio de ‘3+3’-verlichting die we op de Tonale terugzagen, nadat die eerder al de Brera en 159 herkenbaar maakte. Ook achteraan monteert Alfa Romeo nieuwe lampen die nu over een verduisterde lens beschikken, en het bumperwerk wordt rondom op detailniveau bijgepunt.

Alfa Giulia/Stelvio (2022) Stelvio

Binnenin verschijnt dan weer voor het eerst een volledig digitaal instrumentarium, dat 12,3 inch in diameter meet maar wel nog mooi verwerkt zit in de Alfa-typische kokers. Het infotainmentsysteem laat zich nog steeds bedienen met een handige draaiknop, of – sinds een eerdere update – via aanrakingen.

Alfa Giulia/Stelvio (2022) interieur

En de Quadrifoglio’s?

Onderhuids houdt Alfa Romeo eveneens vast aan zijn gekende recept, al worden er wel een paar ingrediënten weggelaten. Zo zijn de Giulia en Stelvio voortaan niet meer verkrijgbaar met de 200 pk sterke benzinemotor of met de dieselmotor van 190 pk. In benzinevorm is ieder nieuw exemplaar binnenkort dus 280 pk sterk, en bij de diesels krijg je de keuze uit 160 en 210 pk. De motoren zelf zijn wel identiek, dus het gamma telt een 2.0-liter benzineblok en een 2.2-liter dieselmotor. Over de oersterke Quadrifoglio-versies rept Alfa Romeo voorlopig met geen woord, dus het is nog afwachten of die dezelfde facelift later ondergaan of net compleet geschrapt worden…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws
Ontdek meer