Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Jeep Avenger is Car of the Year 2023

Op het Autosalon in Brussel heeft een Europese vakjury de jaarlijkse Car of the Year-award uitgereikt. Dit jaar ging de Jeep Avenger met de prestigieuze titel lopen.

Elk jaar kiest een Europese vakjury van professionele autojournalisten de auto van het jaar. De Car of the Year-award is een prestigieuze titel, die door automerken gretig wordt uitgespeeld bij de verkoop. Normaal wordt de titel jaarlijks uitgereikt aan de vooravond van het Salon van Genève, maar dat gaat dit jaar opnieuw niet door. Daarom mocht het Autosalon dit jaar voor het eerst in de geschiedenis gastheer spelen.

Jeep Avenger COTY (2023) statisch, achteraanzicht

Elektrisch podium

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk mocht Jeep het hoogste eremetaal afhalen. De Jeep Avenger kreeg van de jury een totale score van 328 punten. Het zilver was voor de elektrische Volkswagen ID.Buzz, die 241 punten kreeg. Het brons ging naar de Nissan Ariya, met 211 punten. Voor het tweede jaar op rij bestond het podium daardoor uit volledig elektrische modellen.

De Jeep Avenger is de eerste elektrische auto van het Amerikaanse merk, dat daarvoor een beroep kan doen op technologie van de Stellantis-groep. De Avenger koppelt een batterij van 54 kWh aan een elektromotor van 156 pk (115 kW) en moet zo’n 400 kilometer ver geraken. De 4,08 meter lange Jeep staat bij ons in de catalogus vanaf 36.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AC Schnitzer BMW M3 Touring (2023) banner

BMW M3 Touring krijgt 610 pk van AC Schnitzer

Autonieuws
Range Rover Velar facelift 2023

Range Rover Velar gaat met facelift grotere modellen achterna

Autonieuws
Skoda Enyaq RS iV ijsdrift record

Skoda Enyaq RS iV haalt twee wereldrecords binnen... op ijs

Autonieuws
Ontdek meer