Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Land Rover Defender doet wat hij belooft als gepantserde ‘A-KIP’

‘Defender’ is maar een naam, maar als ‘A-KIP’-versie maakt de Land Rover die naam ook waar. Deze Defender beschermt je namelijk met een dikke laag pantser.

Zij die thuis zijn in de geschiedenis van de Land Rover Defender, weten dat het oorspronkelijke model er een lange militaire dienst op heeft zitten. Zij die wat dieper graven, lezen echter hier en daar dat zijn gebrek aan pantser één van de zwaktes was van de Defender als legervoertuig. Daar zou dit nieuwe exemplaar alvast geen last van hebben…

Het zwaardere geschut

Voortaan kan je namelijk bij het Duitse Trasco langs gaan met je nieuwe Defender 110, dat je auto dan vakkundig ombouwt tot pantservoertuig. Daarna luistert je Land Rover naar de naam ‘Defender A-KIP’, waarbij het achtervoegsel staat voor ‘Anti-Kidnap’. Zo bestaan de ruiten uit kogelwerend glas, zit er pantser in de deuren, de vloer en het dak en monteren de Duitsers een scheidingswand tussen de achterbank en de kofferruimte die eveneens bestand moet zijn tegen het zwaardere geschut. Hoe zwaar dat geschut precies mag zijn hangt af van je wensen – of noden. Trasco biedt namelijk de keuze uit ballistisch niveau VPAM 4 of VPAM 6, waarbij de eerste optie de kogels van handvuurwapens buiten houdt terwijl VPAM 6 niet opkijkt van het gemiddelde aanvalsgeweer.

Defender wordt verdediger

Het fijne aan deze Defender A-KIP is dat je buren niet hoeven te merken hoe bang je van hen bent. Van buitenaf ziet deze Land Rover er namelijk uit alsof hij zo van de Britse band gelopen is. De aanpassing is voorlopig enkel mogelijk op de langere 110-versie van de terreinwagen. Hoeveel je over moet hebben om die Defender dan tot een echte verdediger om te laten bouwen, geeft Trasco niet mee.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws
Ontdek meer