Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mazda 2 Hybrid: beter goed gekopieerd dan slecht bedacht

Dit is de nieuwe Mazda 2 Hybrid. Of liever: de hybride Toyota Yaris met Mazda-logo. Gelukkig steekt Mazda de afkomst niet onder stoelen of banken.

Europa legt steeds strengere uitstootnormen op voor automerken. Daar moeten ze zich strikt aan houden, anders riskeren ze strenge straffen. De enige manier om die uitstootnormen in de praktijk te halen, is elektrificatie. Maar voor kleinere merken of merken die maar een beperkt deel van hun wereldwijde omzet in Europa halen, is investeren in elektrotechnologie niet altijd even makkelijk.

Hallo, Toyota?

Daarom zie je vandaag steeds meer samenwerkingen opduiken met merken die wel al hybride- of elektrische aandrijvingen in de rekken hebben liggen. Zo rijden er bij Suzuki de Swace en Across rond, twee Toyota-modellen met vermomming. Mazda past nu hetzelfde trucje toe op zijn compacte stadsauto, de Mazda 2. Die krijgt vanaf de lente een Hybrid-versie, die in wezen niets meer of minder is dan een Toyota Yaris Hybrid.

AS24 Mazda 2 Hybrid 2021 statisch voor

Geslaagde aandrijflijn

Maar dat is niet slecht, want de Mazda 2 Hybrid kopieert dus diens geslaagde hybride aandrijflijn. Die bestaat uit een 1.5-driecilinder met steun van elektromotor en compacte batterij, goed voor een systeemvermogen van 116 pk. En belangrijker wanneer de Europese boekhouders bij Mazda komen aankloppen: een gemiddeld verbruik van 3,8 tot 4,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 87 tot 93 g/km, afhankelijk van de aankleding.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Cadillac-Optiq-2024

Cadillac Optiq komt hommeles schoppen in Europa (2024)

Autonieuws
BMW-1-Reeks-2024

Nieuw: BMW 1 Reeks scherpt de boel op (2024)

Autonieuws
INTRO-Research

Dit zijn de 10 goedkoopste nieuwe auto’s in België (2024)

Autonieuws
Ontdek meer