Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

MG HS doet er nog een klassieke benzinemotor bij

MG lapt het weer. Na de ZS EV krijgt nu ook de EHS Plug-in Hybrid een versie met klassieke benzinemotor. De 1.5-turbobenzine verlaagt uiteraard de vanafprijs van deze MG.

Enkele jaren geleden lanceerde MG zich weer op onze markt. Onder Chinese vlag en met enkele elektrische SUV’s en plug-inhybrides die de prijs van elektrificatie vooral betaalbaar wilde houden. Intussen mag je gerust van een heus gamma spreken: met de Marvel R kwam er nog een elektrisch vlaggenschip bij, met de MG5 een elektrische break.

MG HS (2023) statisch, vooraanzicht

Kleine naamsverandering

Maar elektrisch rijden is nog niet voor iedereen weggelegd. Omdat het nog niet betaalbaar genoeg is of omdat het nog niet praktisch genoeg is. In beide gevallen heeft MG een antwoord klaar: eerst kreeg de ZS een klassiek benzinealternatief, nu is het de beurt aan de EHS. En daar komt een kleine naamsverandering bij kijken, want de niet-geëlektrificeerde EHS gaat (onder meer in thuisland China) door het leven als HS.

MG HS (2023) statisch, achteraanzicht

Die MG HS krijgt een 1,5 liter grote viercilinder turbobenzine onder de kap. Die is 162 pk en 250 Nm sterk, en drijft via een manuele zesbak of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling de voorwielen aan. In 9,9 seconden sprint hij naar 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van 190 km/u. Voor de versie met manuele bak geeft MG een gemiddeld verbruik op van 7,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 168 g/km.

MG HS (2023) interieur

Prijzen

De MG HS 1.5 T is voor het eerst te zien op het Autosalon maar is meteen beschikbaar. Hij krijgt een catalogusprijs mee van 27.285 euro en maakt uiteraard ook aanspraak op de zeven jaar fabrieksgarantie die MG geeft.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AC Schnitzer BMW M3 Touring (2023) banner

BMW M3 Touring krijgt 610 pk van AC Schnitzer

Autonieuws
Range Rover Velar facelift 2023

Range Rover Velar gaat met facelift grotere modellen achterna

Autonieuws
Skoda Enyaq RS iV ijsdrift record

Skoda Enyaq RS iV haalt twee wereldrecords binnen... op ijs

Autonieuws
Ontdek meer