Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nee, het ligt niet aan ons: nieuwe Mitsubishi ASX is Renault Captur met ander logo

Mitsubishi is terug van heel even weggeweest en rijdt de nieuwe ASX voor. Die ken je eigenlijk al, want in feite gaat het om een Renault Captur met Japans logo op de snoet.

In 2020 kondigde het Japanse merk Mitsubishi aan dat het de Europese markt ging verlaten. Te weinig rendabel voor zo’n kleine speler, klonk het, temeer omdat er binnen de Alliance Renault-Nissan-Mitsubishi al twee andere kleppers van formaat in dezelfde vijver visten en de Europese uitstootnormen steeds strenger worden. Tegelijk hield het Japanse merk de Europese deur op een kier.

Mitsubishi ASX (2022) statisch, achteraanzicht

Zoek de verschillen

Nu is duidelijk waarom: Mitsubishi heeft namelijk de nieuwe generatie van de ASX voorgereden, die het vanaf maart 2023 op “specifieke Europese markten” wil verkopen. De Japanners kregen voor hun compacte crossover overduidelijk hulp van concerngenoot Renault, want het design aan binnen- en buitenkant is namelijk zowat identiek aan dat van de populaire Renault Captur. Op het radiatorrooster en de merklogo’s na natuurlijk.

Mitsubishi ASX (2022) interieur

Ook de techniek komt van de Fransen: zo krijgt deze nieuwe Mitsubishi ASX de 1,0 liter grote driecilinder en 1,3 liter grote viercilinder die bij de Renault Captur het benzinegamma uitmaken. Zelfs de E-Tech-modellen, de plug-inhybride en de full hybrid mag Mitsubishi overnemen. Veel extra productiekosten brengt dat alleszins niet met zich mee: deze nieuwe Mitsubishi ASX rolt broederlijk van de band naast de Captur in de Spaanse Renault-fabriek van Valladolid.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

SUV met stekker: Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Autonieuws

Nieuw: Volvo EX90 rijdt als zevenzits-SUV zijn elektrische toekomst binnen

Autonieuws

Onder het mes: Audi E-Tron heet voortaan Q8 E-Tron

Autonieuws
Ontdek meer