Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuw: Ford Ranger PHEV, je pick-up als powerbank (2023)

Ford kondigt een stekkerversie aan van zijn populaire Ranger. Diens batterij kun je zowaar als powerbank gebruiken, maar je moet wel nog even geduld oefenen tot 2025.

De potentste versie van de Ford Ranger is natuurlijk de Ranger Raptor, maar het merk met het blauwe ovaal heeft nu ook een oplossing voor wie zijn benzineverbruik in de gaten wil houden. Eind 2024 start het immers de productie op van de plug-inhybride versie van de Ranger, zodat de eerste klanten begin 2025 hun sleutels in ontvangst kunnen nemen.

Ford Ranger PHEV (2023) static, front view

Pro Power Onboard

Veel informatie geeft Ford nog niet vrij over die stekkerversie, die het voorlopig Ranger Plug-in Hybrid noemt. Ook over de aandrijflijn doet het merk nog mysterieus, al geeft Ford wel mee dat die gebaseerd zal zijn op de 2.3 EcoBoost-viercilinder. Vermogen, verbruik of batterijcapaciteit weten we dus nog niet, maar Ford mikt op een elektrisch rijbereik van zo’n 45 kilometer. Met de stekkerversie van de Ranger moet je net als met de andere Rangers daarnaast perfect in staat zijn om 3,5 ton te slepen. Dat cijfer blijft dus onveranderd.

Ford Ranger PHEV (2023) static, rear view

Ideaal voor wie zijn Ranger als bedrijfsvoertuig gebruikt en daarbij steeds meer te maken krijgt met lage-emissiezones, aldus Ford. Het merk geeft tot slot nog mee dat die Ranger PHEV voorzien zal worden van Pro Power Onboard, waarbij je werktoestellen en ander zwaar materiaal kunt aansluiten op je Ranger via stopcontactenin de laadbak en de cabine. Daardoor fungeert de Ranger als een gigantische powerbank en hoef je geen externe generator meer mee te zeulen in je laadbak. Sympathiek, toch?

Ford Ranger PHEV (2023) detail

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

dacia duster hybrid journey 92

Nieuw: Dacia Duster zoekt het hogerop, zonder aan de prijs te morrelen

Autonieuws
FiatTopolinoone-offsDisney

Schattig: Fiat viert 100 jaar Disney met 5x Topolino

Autonieuws
New Renault Master

Nieuw: Renault Master aan zijn vierde generatie

Autonieuws
Ontdek meer