Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuw: Lexus LBX, hybride premiumcrossover (2023)

Het is even geleden, maar Lexus rijdt nog eens een klein model voor. Dit is de Lexus LBX, een hybride premiumcrossover die volop op nieuwe, jongere Europese klanten mikt.

Laat ons meteen met de deur in huis vallen: deze nieuwe Lexus LBX is het premiumequivalent van de Toyota Yaris Cross. Hij deelt niet alleen hetzelfde GA-B-platform, maar de LBX vertoont vooral in profiel de nodige gelijkenissen met de Yaris Cross. De doelstelling van Lexus is simpel: nieuwe, vooral jongere, Europese klanten richting het merk lokken. De Japanners beklemtonen dan ook graag dat deze Lexus Breakthrough Crossover voor een Europees publiek werd ontwikkeld.

Lexus LBX (2023) static, front view

Resolute Look

De 4,19 meter lange crossover in het B-segment gaat voor een ‘Resolute Look’, die het spindelvormige radiatorrooster inruilt voor een discretere snoet. Het L-vormige design van de koplampen en achterlichten krijgt op deze LBX een eigen interpretatie. Binnenin gaat Lexus dan weer voor een eenvoudig ontwerp: een cleane boordplank met een 12,3 duim groot instrumentenpaneel, een 9,8 duim groot centraal touchscreen en een optioneel head-updisplay. Voor de afwerking laten de Japanners je bovenop de basisversie kiezen uit vier uitvoeringen: Elegant en Relax, die beide voor klassieke elegantie gaan, en Emotion en Cool, die de sportieve dynamiek beklemtonen.

Lexus LBX (2023) static, rear view

Alleen hybride

De aandrijflijn van deze nieuwe Lexus LBX is – hoe kan het ook anders? - hybride. Ze gebruikt een 1.5-driecilinder benzinemotor als basis en moet, gekoppeld aan de nodige elektrokracht, in totaal 136 pk en 185 Nm sterk zijn. Verbruikscijfers geven de Japanners nog niet op, al beklemtonen ze wel dat de hybride aandrijflijn volledig herwerkt werd om efficiënter, compacter en lichter te zijn. Ook de nikkel-metaalhydridebatterij is efficiënter en krachtiger.

Lexus LBX (2023) interior

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AS24-zoute banner

De Zoute Grand Prix 2023 in 5 opmerkelijke cijfers

Autonieuws
Audi Q4 E-Tron (2023) banner

Elektrische Audi Q4 E-Tron: meer range, nu made in Belgium (2023)

Autonieuws
Fiat 600 Hybrid (2023) banner

Nieuw: Fiat 600 Hybrid, schijn bedriegt (2023)

Autonieuws
Ontdek meer