Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Toyota heeft de vijfde generatie Prius voorgesteld. Die is knapper dan ooit en belooft efficiënter dan ooit te zijn. Wij krijgen hem wel alleen nog als plug-inhybride.

Toyota Prius, ben jij dat? Jawel, dit is wel degelijk de nieuwe generatie van de ultieme Japanse hybride. Deze alweer vijfde generatie Prius mikt opnieuw op een efficiënt gestroomlijnd koetswerkontwerp, waardoor de wigvorm weer primeert. Maar Toyota heeft alle overbodige lijnen deze keer achterwege gelaten, met de proporties gespeeld en de velgmaat vergroot, met als resultaat dat het lijnenspel frisser oogt dan ooit tevoren. Zo is deze vijfde generatie 5 centimeter lager en 4,6 centimeter korter dan zijn voorganger, maar wel 2,2 centimeter breder. De tweede generatie van het GA-C-platform levert de nieuwe Prius daarnaast een 5 centimeter langere wielbasis op.

Toyota Prius (2022) statisch, vooraanzicht

Meer power, meer rijbereik

Ook binnenin mocht het allemaal wat sportiever. Toyota zet de zetels bijvoorbeeld een stukje lager en tekende een veel strakkere layout voor het dashboard. Niet dat de Japanners alle bedieningsfuncties achter een scherm steken: je bedient de klimaatregeling bijvoorbeeld nog steeds met een reeks klassieke knoppen. Wel deelt Toyota het dashboard in volgens een zogenaamde ‘Island Architecture’, met een duidelijk afgetekende, hooggeplaatste instrumentencluster op een 7 duim groot display, een centraal geplaatst infotainmentscherm dat wat lager staat, en dan de rest van het dashboard met verbeterde materialen.

Toyota Prius (2022) interieur

Onderhuids is deze nieuwe Prius er opnieuw als traditionele full hybrid en als plug-inhybride. In Europa krijgen we alleen die laatste, maar Toyota zegt dat die efficiënter dan ooit zal presteren. De 2,0 liter grote viercilinder is voortaan 148 pk sterk en wordt gekoppeld aan een elektromotor van 160 pk (120 kW). Het totale systeemvermogen komt uit op 223 pk, bijna dubbel zoveel als de 122 pk van de uitgaande generatie. De batterijcapaciteit bedraagt voortaan 13,6 kWh en hoewel Toyota nog geen exacte cijfers geeft, zou die het rijbereik met meer dan 50 procent doen toenemen. Daardoor komt deze nieuwe Toyota Prius PHEV wellicht ergens uit boven de 70 kilometer.

Toyota Prius (2022) statisch, achteraanzicht

De nieuwe plug-inhybride Toyota Prius wordt in het voorjaar van 2023 bij ons gecommercialiseerd. Prijzen worden wellicht tegen dan ook bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws

SUV met stekker: Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Autonieuws
Ontdek meer