Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuw: Volkswagen ID.Buzz LWB, zeven zitplaatsen en nieuwe batterij (2023)

Voortaan is de ID.Buzz, Volkswagens elektrische retrobusje, er in twee lengtes. Deze nieuwe versie met lange wielbasis breidt het aantal zitplaatsen uit tot zeven.

Een langere wielbasis en dus meer zitplaatsen of opbergruimte en een grotere batterij en dus meer rijbereik. Met de ID.Buzz LWB (voor long wheel base of lange wielbasis) pakt Volkswagen twee puntjes van kritiek aan die zijn langverwachte elektrische retrobusje wel eens te horen kreeg. Maar geen paniek: aan de looks wordt niet gesleuteld. Meer zelfs: met het nieuwe optionele panoramadak ziet Volkswagens marketingafdeling meteen al een moderne reïncarnatie van de iconische Samba rondrijden...

Volkswagen ID.Buzz LWB (2023) interior 1

Grootste panoramadak ooit

Deze ID.Buzz LWB voegt trouwens 25 centimeter aan de koetswerklengte toe, waardoor het busje nu 4,96 meter in totaal meet. Die extra centimeters gaan integraal naar de langere wielbasis (nu 3,24 meter) en worden visueel weggewerkt in langere schuifdeuren en iets meer ruimte tussen de C-stijl en de achterwielen. De ID.Buzz krijgt daardoor het grootste panoramadak in een Volkswagen ooit. Het dak overspant de eerste en tweede zitrij, en kan met een druk op de knop transparant of ondoorzichtig worden gemaakt. Bovendien levert het 3 centimeter extra hoofdruimte op voor de passagiers op rij een en twee.

Volkswagen ID.Buzz LWB (2023) interior 2

Vijf, zes of zeven

Afhankelijk van hoe je hem bestelt, kun je deze ID.Buzz LWB voorzien van vijf zitplaatsen (twee vooraan, drie op de tweede rij), zes zitplaatsen (twee afzonderlijke zitplaatsen op de tweede rij en een zitbank voor twee passagiers op de derde rij) of zeven zitplaatsen (een zitbank voor drie passagiers op de tweede rij en een voor twee passagiers op de derde rij). Met zeven zitplaatsen is er 306 liter aan koffervolume, klap je de tweede en derde rij weg, dan maak je 2.469 liter vrij.

Volkswagen ID.Buzz (2023) dynamic, rear view

Tot 460 kilometer

Tot slot biedt de lange wielbasis nog plaats voor een grotere batterij. De ID.Buzz LWB kan dus worden voorzien van de batterij van 82 kWh (77 kWh netto) en een nieuwe batterij van 91 kWh (85 kWh netto). Die laatste wordt gekoppeld aan een eveneens nieuwe elektromotor, goed voor 210 kW (286 pk). Dat moet een rijbereik van 460 kilometer opleveren, terwijl je aan de snellader nu een piek van 200 kW kunt halen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AS24-zoute banner

De Zoute Grand Prix 2023 in 5 opmerkelijke cijfers

Autonieuws
Audi Q4 E-Tron (2023) banner

Elektrische Audi Q4 E-Tron: meer range, nu made in Belgium (2023)

Autonieuws
Fiat 600 Hybrid (2023) banner

Nieuw: Fiat 600 Hybrid, schijn bedriegt (2023)

Autonieuws
Ontdek meer