Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Peugeot 508 PSE: Sportplug-in met 360 pk

Peugeot introduceert met de 508 PSE een sportief alternatief voor haar 508 plug-in. Met vierwielaandrijving, 360 pk en een elektrische range tot 42 kilometer.

Hoewel autoliefhebbers dromen van een Peugeot 508 GTi, is er weinig kans dat die - met de strengere econormen in Europa in acht genomen - ooit het levenslicht zal zien. Of toch niet op een manier hoe wij ‘m droomden (met dikkere motor). Nee, de 508 GTi komt er als sportieve plug-in en gaat door het leven als 508 PSE.

GTi out, PSE in

Het lijkt er namelijk op dat Peugeot haar mythische term GTi inwisselt voor PSE, een afkorting voor Peugeot Sport Engineered. Daarmee lijkt het Franse merk ook meteen duidelijk te maken dat de sportievelingen van morgen er net wat anders uit gaan zien. Want zonder elektrificatie is er geen business case meer.

Peugeot 508 PSE

De 508 PSE is het eerste product van dat nieuwe denken en kan je zien als een opgepompte 508 Hybrid. Zo krijgt de 508 PSE dezelfde 200 pk sterke 1.6-liter viercilinder turbobenzine voorin maar wordt die bijgestaan door een elektromotor op elke as. Goed voor een systeemvermogen van 360 pk en 520 Nm koppel. De accu van 11.5 kWh, die blijft behouden. Waardoor een elektrische range van zo’n 42 kilometer mogelijk moet zijn, gekoppeld aan een lage CO2-uitstoot voor de zakelijke rijder.

5.2 seconden

Naast een extra elektromotor op de achteras boog Peugeot Sport zich ook over de ophanging. Die werd net wat strakker getrokken en profiteert van instelbare dempers en groter remgerief. Via verschillende rijmodi kan je die dan gaan aansturen. In de braafste EV-modus wordt enkel de voortrein aangesproken, in de sportmodus sprint deze sportieveling in 5.2 tellen naar de honderd. Meer dan acceptabel.

Peugeot 508 PSE

Om de lancering van PSE extra in de spotlight te zetten wordt de 508 PSE uitgedost met opvallend kenmerken, ongeacht of je nu voor de Berline of Break gaat. Gifgroene accenten moeten ons de rode GTi-accenten doen vergeten. Aangepaste bumpers met opvallende vleugels moeten ook duidelijk maken dat dit geen gewone Peugeot is. Begin volgend jaar rolt deze 508 PSE richting de dealers.

Peugeot 508 PSE

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Mustang Mach 1: Amerikaanse krachtpatser komt naar Europa

Autonieuws

Volkswagen Golf GTI Clubsport rijdt kloof naar Golf R dicht

Autonieuws

Audi Q8 TFSI e: SUV-coupé met stekker (2020)

Autonieuws
Ontdek meer