Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Porsche 718 Style Edition: extra stijl voor de basismodelletjes (2022)

De Porsche 718 krijgt er een ‘Style Edition’ bij. Die is enkel verkrijgbaar met de basismotor, maar doet je Cayman of Boxster er naar wens wel uitzien als een Carrera RS uit de 90’s.

Dat een Porsche altijd een beetje speciaal is, hoeven we je vast niet te vertellen. Zelfs in de goedkoopste 718 Cayman of Boxster mag je al rekenen op flink wat rijplezier, en dat wil Porsche met de introductie van deze ‘Style Edition’ extra in de verf zetten. Letterlijk, want de speciale editie brengt een iconische lakkleur naar het Porsche-palet.

Porsche 718 Style Edition (2022) Boxster

Retrokleuren en Speedster-velgen

De Stuttgarters zien hun nieuwe ‘Style Edition’ voor de 718-modellen namelijk het liefst in het ‘Rubystar Neo’. Dat is een nieuwe interpretatie op het ‘Rubystar’ dat je in de jaren ’90 over de koets van je 911 Carrera RS van de 964-generatie kon laten spuiten. Is zo’n paarse laklaag echter niks voor jou, dan kan je de ‘Style Edition’ ook in talloze andere tintjes bestellen. Je favoriete kleur wordt dan zonder meerprijs aangevuld met een pakketje aan retrostickers, die ofwel in het zwart ofwel in het wit op je 718 verschijnen. De speciale editie krijgt bovendien Porsches Speedster-velgen mee die dezelfde kleurstelling overnemen, en ook de modelnaam op de achterpartij wordt dan wit of zwart.

Porsche 718 Style Edition (2022) Cayman

Beter dan basis

Die kleuren keren ook binnenin terug, waar je stoelen overtrokken worden met zwart leer afgewerkt met witte stiksels. Verder vind je wat meer basisuitrusting dan anders in je cabine terug, waaronder verwarmde stoelen, een verwarmd stuurwiel en een infotainmentscherm met smartphoneconnectiviteit dat meteen ook het beeld van de standaard gemonteerde achteruitrijcamera zal weergeven.

Porsche 718 Style Edition (2022) interieur

Onderhuids gaat het bij de ‘Style Edition’ echter steeds om een basis-718, die dus gebruik maakt van een 2.0-liter viercilinder boxermotor met turbo. Reken dus op 300 pk en 380 Nm koppel, die standaard langs een handgeschakelde zesversnellingsbak naar de achterwielen gaan. De ‘Style Edition’ kost je in Cayman-vorm 72.285,40 euro, en voor de Boxster betaal je 75.536 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws
Ontdek meer