Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Skoda Enyaq RS iV haalt twee wereldrecords binnen... op ijs

De elektrische Skoda Enyaq RS iV heeft een plaats gekregen in het Guinness World Records-boek. Niet met één, maar meteen met twee wereldrecords.

‘De langste ononderbroken drift op ijs’ en ‘de langste ononderbroken drift op ijs in een elektrische auto’. Ziehier de twee vliegen in één klap die Skoda heeft geslagen met zijn elektrische Enyaq RS iV. Die tweede titel is natuurlijk een handigheidje en staat mooi om mee uit te pakken, maar goed: een officiële vertegenwoordiger van Guinness World Records was bij de recordpoging aanwezig en zag dat het eindresultaat goed was.

Ervaren recordhouder

Skoda zette de ononderbroken drift neer op een bevroren meer in de buurt van het Zweedse Östersund, en liet de Britse autojournalist Richard Meaden achter het stuur plaatsnemen. In 2011 haalde Meaden al eens een record binnen achter het stuur van een aangepaste Skoda Octavia RS op de zoutvlakte van het Amerikaanse Bonneville. Toen haalde hij een snelheid van maar liefst 365,449 km/u. Deze keer stuurde Meaden de Enyaq RS iV in totaal 39 keer in een grote cirkel op het ijs, en dat gedurende 15 minuten en 58 seconden.

Daarmee legde de Enyaq RS iV in totaal 7,351 kilometer in een ononderbroken drift af. De Tsjechische EV deed daarmee beter dan de vorige recordhouder, de Subaru WRX. Die reed in 2022 met de Chinees Wang Dongjiang 6.231 kilometer in een ononderbroken drift op het ijs. Omdat de Skoda Enyaq RS iV een elektrische auto is, haalden Meaden en de Tsjechen in één klap ook het wereldrecord voor langste ononderbroken drift op ijs in een elektrische auto binnen.

AS24-skoda 01

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Zayn Sofuoglu (2023) banner

Ja, dit is wel degelijk een 3-jarige achter het stuur van een Ferrari

Autonieuws
Mercedes GLC Coupé (2023) banner

Première: Mercedes-Benz GLC Coupé (2023)

Autonieuws
Kia EV9 (2023) banner

Première: Kia EV9, elektrische SUV met zeven zitplaatsen (2023)

Autonieuws
Ontdek meer