Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

SUV met stekker: Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Twee elektromotoren, 280 pk en een elektrisch rijbereik van 69 kilometer: dit is de plug-inhybride Alfa Romeo Tonale. Hij krijgt bovendien een startprijs mee van 51.000 euro.

In eerste instantie trapte Alfa Romeo de lancering van zijn langverwachte compacte SUV af met een bescheiden hybride. Maar zoals de Italianen er meteen bij vertelden krijgt de Tonale nu ook een stekkerversie. Dit is dus de plug-inhybride Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4. En wie wat thuis is in de Alfa-terminologie weet daardoor meteen: deze Tonale heeft vierwielaandrijving.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 (2022) statisch, vooraanzicht

Systeemvermogen van 280 pk

De Italianen kiezen daarbij voor de klassieke plug-inhybride setup: een benzinemotor die de voorwielen aandrijft in combinatie met een elektromotor die de achterwielen aandrijft. De verbrandingsmotor is een 1,3 liter grote MultiAir-viercilinder turbobenzine van 180 pk en is gekoppeld aan een zestrapsautomaat. De elektromotor op de achterwielen is 90 kW (122 pk) sterk en haalt zijn stroom uit een lithium-ionbatterij van 15,5 kWh.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 (2022) detail

Het resultaat is een systeemvermogen van 280 pk, waardoor deze Tonale Plug-in Hybrid Q4 in 6,2 seconden naar 100 km/u sprint en een topsnelheid haalt van 206 km/u. Volledig elektrisch geraakt de hybride Alfa 69 kilometer ver en haalt hij een begrensde topsnelheid van 135 km/u. De batterij zou met de boordlader van 7,4 kW in minder dan 2,5 uur weer volledig opgeladen moeten zijn. Alfa Romeo geeft een gemiddeld verbruik van 1,1 l/100 km op en een CO2-uitstoot van 26 g/km.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 (2022) interieur

Prijzen

Alfa Romeo biedt deze Tonale Plug-in Hybrid Q4 aan in drie versies: een elegante Ti-versie, een sportieve Veloce-versie en een lanceringsuitvoering die Edizione Speciale heet. Die is meteen ook de minst dure in het rijtje en krijgt een catalogusprijs mee van 51.000 euro. De Ti kost op zijn beurt 53.000 euro, de Veloce 55.500 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nieuw: Abarth 500e, elektrische Abarth met digitale sound

Autonieuws

Nieuw: Toyota Prius, knapper dan ooit maar alleen nog als plug-in

Autonieuws

Dat klopt: Porsche 911 Dakar is verhoogde crossover-911

Autonieuws
Ontdek meer