Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Tesla verlaagt prijzen Model 3 en Model Y, tot duizenden euro’s goedkoper

Op zijn Amerikaanse thuismarkt en enkele Europese markten heeft Tesla de prijs van zijn populaire Model 3 en Model Y flink verlaagd. Ook in ons land is dat het geval. Op die manier hoopt Tesla weerstand te kunnen blijven bieden aan de toenemende concurrentie.

De Amerikaanse constructeur van elektrische auto’s Tesla snoeit in de prijzen van zijn populaire modellen. Dat is niet alleen op de thuismarkt in de Verenigde Staten het geval, maar ook op enkele belangrijke Europese markten. Ook de onze hoort daarbij: de vanafprijzen van de Model 3 en de Model Y, de bestsellers in het Tesla-gamma, zijn een stuk minder duur geworden.

Tesla prijsdaling (2023) Model Y

Tot 8.000 euro en meer

Zo betaal je vandaag voor de basisversie van de Model 3 nog maar 44.990 euro. Dat is een verschil van maar liefst 8.000 euro Bij de Model Y gaat er 3.000 euro van de vanafprijs: voor diens basisversie betaal je nu nog 46.990 euro. De grootste prijsdaling is voor de Model Y Long Range. Die ziet zijn prijs met 12.000 euro afnemen: van 65.990 euro tot 53.990 euro. In de Verenigde Staten lopen de prijsdalingen zelfs op tot meer dan 20.000 dollar.

Het gebeurt wel vaker dat Tesla zijn prijzen van de ene dag op de andere doet stijgen of dalen. Deze keer speelt de Californische constructeur in op de dalende vraag naar (dure) elektrische auto’s, en op de talrijker wordende concurrentie. Ook in China liet Tesla zijn prijzen onlangs drastisch zakken. Dat leverde protest op van klanten die net voor de prijsdaling een Tesla kochten en die het prijsverschil terugbetaald wilden hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AC Schnitzer BMW M3 Touring (2023) banner

BMW M3 Touring krijgt 610 pk van AC Schnitzer

Autonieuws
Range Rover Velar facelift 2023

Range Rover Velar gaat met facelift grotere modellen achterna

Autonieuws
Skoda Enyaq RS iV ijsdrift record

Skoda Enyaq RS iV haalt twee wereldrecords binnen... op ijs

Autonieuws
Ontdek meer