Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volvo zwaait dieselmotor volgend jaar finaal uit

In 2024 legt Volvo de productie van zijn dieselmotoren definitief stil. Op termijn willen de Zweden ook benzinemotoren en plug-inhybrides uit hun gamma schrappen. Tegen 2030 wil Volvo alleen nog elektrische modellen verkopen.

Als je nog een Volvo met dieselmotor wil kopen, moet je snel zijn. Begin volgend jaar leggen de Zweden de productie van al hun dieselmodellen finaal stil. Vorig jaar kondigde Volvo al aan om niet langer te investeren in de ontwikkeling van verbrandingsmotoren. De zelfontbrander is daarbij de eerste motor die er definitief aan moet geloven. Eerder gaven merken als Porsche, Suzuki en Lexus al aan niet langer in de dieselmotor te geloven.

Volvo EX90 (2023)

Elektrisch tegen 2030

Hoewel de dieselmotor zowat vier jaar geleden goed was voor het gros van de Volvo-verkoop, lieten de Zweden al eerder weten dat de zelfontbrander wat hen betrof ten dode opgeschreven was. In 2019 lanceerde Volvo bijvoorbeeld de vierdeurs-S60 zonder dieselmotor. In de tussentijd verdween de diesel ook bij andere modellen in het Volvo-gamma, waaronder de compacte en populaire XC40.

Volvo EX30 (2023)

Die veranderingen kaderen volgens de Zweden in plannen om uitgebreid te elektrificeren. Zo zijn alle modellen met verbrandingsmotoren voorzien van milde hybride ondersteuning, en moeten op termijn zelfs de benzinemotoren en plug-inhybrides uit het Volvo-gamma verdwijnen. Tegen 2030 willen de Zweden immers alleen nog elektrische modellen bouwen. De recent voorgestelde EX30 en EX90 zijn bijvoorbeeld uitsluitend als elektrische versie ontwikkeld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

dacia duster hybrid journey 92

Nieuw: Dacia Duster zoekt het hogerop, zonder aan de prijs te morrelen

Autonieuws
FiatTopolinoone-offsDisney

Schattig: Fiat viert 100 jaar Disney met 5x Topolino

Autonieuws
New Renault Master

Nieuw: Renault Master aan zijn vierde generatie

Autonieuws
Ontdek meer