Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Camper aanhanger

Wat is een camper aanhanger?

Een camper aanhanger is een aanhanger om een extra aanhanger te bevestigen aan je camper. Zo kan je veilig met de motorhome en aanhanger op reis gaan. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig voor een camper aanhanger. Rijbewijs B is voldoende als het trekkend voertuig (camper met maximaal acht zitplaatsen) – 3500 kg met een lichte aanhangwagen tot 750 kg. Boven de 3500 kg maximum toegelaten massa is echter een rijbewijs C nodig. Is de camper aanhanger zwaarder dan 750 kg, dan is er een rijbewijs BE nodig. Een aantal voorbeelden van campers met een goede trekkracht zijn: Volkswagen Golf Diesel (amper 1890 kg en een PK van 90), Volkswagen California 1968 Diesel (3000 kg en 180 PK), Fiat Ducato 180 Multijet (3500 kg en 178 PK)

Keuze camper aanhangers?

Er zijn verschillende soorten Camper aanhangers van houten, metalen camper aanhangers tot polyester camper aanhangers. Camper aanhangers in polyester: polyester is een aanrader voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Polyester gaat langer mee en is verkrijgbaar in ontelbare kleuren. Polyester verkleurt niet in de zon, is onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk afwasbaar. Polyester heeft een grote stevigheid, kan vrijwel alle weersomstandigheden aan en kan buiten overnachten zonder gevaar van diefstal (men ziet niet wat er in zit). Als de aanhangwagen langer dan 3 m is, dan moet er op de zijkant een reflector geplaatst worden.