Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-anhaenger-l.jpg

Aanhangers

Aanhangers zijn wagens die achteraan een voertuig worden vastgemaakt met behulp van een trekhaak. Er zijn verschillende soorten groottes aanhangers te vinden. De kleine aanhangwagen die een gewicht heeft dat lager ligt dan 750 kg, inclusief het laadvermogen, dient voornamelijk voor het gebruik achter een personenwagen. Het voordeel van dit type is dat er geen apart rijbewijs voor gehaald moet worden. Binnen het vrachtvervoer maakt men voornamelijk gebruik van de wipkar, de oplegger of de autonome aanhangwagen. Deze laatste aanhangers kunnen dankzij hun bouw geheel zelfstandig blijven staan. Dit maakt dat ze stabieler zijn tijdens het vervoer en ook als tijdelijke opslag gebruikt kunnen worden. De wipkar is goedkoper in aankoop, maar heeft als nadeel dat het zwaartepunt van de lading altijd in het midden moet liggen om de kans op beweging te vermijden tijdens het transport.

Praktische informatie betreffende aanhangers

Voor aanhangers gelden andere regels dan voor personenwagens. Bij de aankoop is het belangrijk voldoende informatie in te winnen om in orde te zijn met de verkeerswetten. Zo zal niet elke aanhangwagen bestuurd kunnen worden met een rijbewijs B. Enkel voor modellen met een gewicht tot 750 kg is dit voldoende. Daarnaast zijn er beperkingen in de afmetingen voor aanhangers. De hoogte is beperkt tot 4 meter, inclusief lading, de breedte tot 2.55 meter. Wanneer echter een ondeelbare lading getransporteerd wordt, gelden enkele uitzonderingen. Ondeelbare ladingen mogen tot 3 meter breed zijn en tot 5 meter uitsteken achter de achteras. De aanhangwagen en wagen samen mogen niet langer zijn dan 18 meter.

Aanhangers van diverse merken

Standaard aanhangers met een Europese goedkeuring worden onder meer geproduceerd bij Eduard en Anssems. Beiden fabrikanten staan garant voor kwalitatief hoogstaande aanhangers en korte levertijden. Wanneer echter wordt uitgekeken naar een aanhangwagen op maat is Sallas de keuze bij uitstek. Deze fabrikant werkt enkel aan de hand van bestellingen en kent dus geen standaard massaproductie. Er kan gerekend worden op een duurzame en kwalitatieve aanhangwagen die perfect aan de wensen van de klant voldoet.

Speciaal