Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Motoraanhanger

De motoraanhanger in alle maten en soorten

De motoraanhanger bestaat in twee grote varianten. Een eerste variant moet achteraan of aan de zijkant van de motor bevestigd worden. De motoraanhanger is nog niet helemaal ingeburgerd in België, maar in Nederland kent hij een groot succes. Van piepkleine aanhangers die net voldoende ruimte laten voor de noodzakelijke bagage tot heuse mastodonten met een capaciteit van 700 liter, alle maten en soorten zijn er te vinden. De motoraanhanger is ideaal voor de reiziger die de wereld wil verkennen vanop zijn tweewieler zonder torenhoge rugzakken of zijzakken mee te zeulen. Alles wordt eenvoudigweg in de aanhanger gezet die achteraan de motor wordt vastgekoppeld. Er zijn zowel open als gesloten modellen, in functie van de inhoud die men wenst mee te nemen. Voor het vervoer van dieren zijn speciale aanhangers ontworpen die ervoor zorgen dat het huisdier op een comfortabele manier kan meereizen.

De gestroomlijnde motoraanhanger

Een vaak gekocht model is de gestroomlijnde motoraanhanger die optimaal is doordat hij weinig invloed heeft op de luchtweerstand die de motorrijder ondervindt tijdens het rijden. Deze aanhanger bestaat zowel in zeer kleine als grote uitvoeringen en kent enkel afgeronde vlakken. Doordat hij gesloten is, is hij bestendig tegen alle weersomstandigheden en ideaal voor iedere cargo, behalve huisdieren. Cheval Liberté biedt verscheidene kleinere modellen aan die van uitstekende kwaliteit zijn en een universele ophanging kennen. Een groter model is onder meer te vinden bij Taurus. Bij de keuze van het model dient steeds nagegaan te worden of de motor de juiste ophanging heeft en krachtig genoeg is om het model te trekken.

De motoraanhanger als vervoer van de motor

Naast de motoraanhanger die men achter de motor hangt voor het vervoeren van extra bagage, bestaat er ook nog een motoraanhanger die men achter de wagen monteert voor het vervoer van één of meerdere motoren. Dit type motoraanhanger is vaak een open constructie waarop de motor stevig verankerd wordt zodat hij veilig van de ene plaats naar de andere getransporteerd kan worden. Merken zoals Stema en Humbaur leveren diverse modellen met verschillende groottes.