Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
acura-l.jpg

Acura

acura-mdx-m-02.jpg
acura-mdx-m-03.jpg
acura-mdx-m-04.jpg

Overzicht van de populairste Acura modellen

Aktuelle Topmodelle

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Japanse autobouwers richten zich traditioneel op het produceren van compacte en relatief kleine voertuigen. Het duurde dan ook vrij lang voordat de diverse merken grotere personenauto’s aan hun catalogus toevoegden. Veelal werden daar aparte divisies voor in het leven geroepen en was Noord-Amerika de belangrijkste markt. Voorbeelden daarvan zijn Lexus van Toyota en Infiniti van Nissan. Het eerste automerk dat onder een aparte naam een lijn auto’s in de hogere middenklasse en topklasse opzette, was echter het in Tokio gevestigde Honda. Het bedrijf creëerde het label in 1986, en doopte het Acura. De luxeauto’s die hierop verschenen deden het erg goed in de Verenigde Staten en Canada, de landen die het eerst werden veroverd. In latere jaren volgden afzetgebieden als Hongkong (1991), Mexico (2004), China (2006), Rusland (2014) en Koeweit (2015). Hoewel nooit officieel in Nederland geïmporteerd, zijn tweedehands Acura's hier incidenteel toch te vinden.

Legend en Integra

Aan het Acura-merk ging tien jaar van ontwikkeling vooraf. Honda startte begin jaren 80 een samenwerking met de Austin Rover Group uit Groot-Brittannië. Het eerste resultaat daarvan was de Acura Legend, die in 1987 werd uitgebracht in Noord-Amerika en was gebaseerd op de rond dezelfde tijd tot ontwikkeling gekomen Rover 800 serie. De grote sedans en iets kleinere coupés van de Legend waren de eerste door Honda geproduceerde auto’s met een V6 motor. De Legend verscheen tot 1995 in twee generaties, waarvan vooral het model 1986-1991 het goed deed onder de beoogde doelgroep in de Verenigde Staten. Een tweedehands auto van dit type kan in Europa overigens ook worden gevonden als Honda Legend. Een ander vroeg model was de wat compactere hatchback Integra, die in productie bleef van 1986 tot 2001. De Acura Integra was een verbeterde versie van de Honda Quint, en is tevens verkocht als Honda Integra.

Uitbreiding van het modellengamma van Acura

Na honderdduizenden verkochte exemplaren van de Legend en de Integra besloot het merk zijn succesverhaal vanaf de jaren 90 uit te breiden met andere autotypes. Middels de in 1990 uitgebrachte NSX ging men de concurrentie aan met snelle merken als Porsche en Ferrari. De sportieve tweezitter bestond volledig uit aluminium en werd gemaakt tot 2005. Aanvankelijk was deze Acura uitgerust met een 3,0 liter V6 motor, maar vanaf 1997 beschikte het in Europa als Honda NSX verschenen model over een 3,2 liter motor. Na een onderbreking van tien jaar kwam in 2016 de tweede NSX generatie op de markt, voorzien van een 3,5 liter twinturbo V6. Met de op de Isuzu Trooper gebaseerde SLX werd halverwege de jaren 90 ook de eerste SUV met een Acura-logo uitgebracht. De verkoop van deze auto wilde niet echt op gang komen, en sinds 2000 is hij vervangen door de bredere en langere 7-persoons MDX.

Recente tweedehands Acura

Ondanks de keuze voor SUV’s en sportwagens bouwde het luxemerk ook nog steeds sedans en hatchbacks. Tussen 1996 en 2012 was de RL in productie. Deze opvolger van de Legend had een 3,5 liter V6 onder de motorkap, die halverwege zijn tweede generatie in 2009 werd vervangen door een 3,7 liter V6. De opvolger van de RL is de sinds 2013 beschikbare RLX. Deze 4-deurs sedan is groter dan zijn voorganger, maar wat betreft de motor werd teruggegaan naar een 3,5 V6. Als vervanger van de Integra verscheen tussen 2002 en 2006 de Acura RSX, een 3-deurs liftback coupé. De auto staat in Europa en andere markten bekend als de Honda Integra DC5. Nadat de SUV MDX in 2007 was vergroot werd in de vorm van de RDX een compacter model gepresenteerd. Hoewel een Acura tweedehands slechts beperkt verkrijgbaar is in Nederland zijn veel modellen ook leverbaar geweest als Honda.