BMW 1 serie 2013 te koop: tweedehands en nieuw

BMW 1 serie 2013

Geschiedenis van de BMW 1 serie

BMW introduceerde de 1-serie in 2004 en sloeg met dit temperamentvolle model, die de liefdevolle bijnaam 'Baby Beamer' kreeg, de spijker op zijn kop. Tot 2004 deed BMW met de 3 Compact-serie mee in deze klasse. Bij de lancering was de 1-serie uitsluitend verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback. In de loop der tijd werden zowel een sportieve driedeurs hatchback als een coupé en een cabrio aan de lijn toegevoegd. In 2011 werd de tweede generatie 1-serie gelanceerd. De populaire BMW 1-serie is de enige in zijn klasse die achterwielaandrijving heeft, daardoor heeft de wagen een optimale wendbaarheid.

De BMW 1 serie 2013

De BMW 1 serie 2013 is beduidend ruimer dan zijn voorganger; met name de ruimte achterin is toegenomen. Hierdoor is de vijfdeurs-variant uitgegroeid tot een volwaardige wagen. Het interieur is, zoals we van BMW gewend zijn, netjes afgewerkt, biedt zeer veel binnenruimte en kan tegen een stootje. Ook een tweedehands BMW 1 serie 2013 zal dan ook aan de eisen van een nette, comfortabele auto voldoen. Deze auto is zuinig en tegelijkertijd pittig. De BMW 1 serie 2013 is uitgevoerd met de karakteristieke BMW-belijning en heeft een sportieve uitstraling. De strakke wegligging is ongekend en zorgt voor grenzeloos rijplezier. De 1-serie is een wendbare stadsauto die tegelijkertijd het temperament en de kracht voor langere afstanden heeft. De gebruikte exemplaren hebben op geen enkel vlak aan kwaliteit en klasse ingeboet. Het uitschakelen van de stabiliteitscontrole behoort ook tot de mogelijkheden: dit leidt tot de activatie van Dynamic Traction Control, wat een sportievere rijstijl toelaat. De 1 serie is strak afgeveerd en heeft een forse mate van scherpte in het stuurgedrag.

Motoren en varianten van de BMW 1 serie

De BMW 1 serie 2013 is er in driedeurs- en vijfdeurs-hatchback en kent daarnaast de coupé- en cabrio-variant. Qua motoren bestaat de keuze uit de benzinemotoren 114i tot M135i, en uit de dieselmotoren 116d tot 125d. Er is een ruim aanbod aan verschillende pakketten, zoals gebruikelijk bij BMW. De koper heeft de keuze uit een standaarduitrusting, de Executive versie, de High Executive versie, de Exclusive Edition en de M Sport Edition. Daarnaast is de 1-serie hatchback in de varianten Business (+), XDrive en Efficient Dynamics verkrijgbaar. Binnen deze verscheidenheid aan pakketten zijn er luxe uitbreidingsopties zoals (al dan niet lederen) sportstoelen, stoelverwarming, Climate Control-systeem, lederen stuurwiel, navigatiesysteem en ingebouwd alarm. Ook heb je bijvoorbeeld de keuze uit dynamische cruise control, Park Distance Control aan de achterzijde van de auto, xenon-verlichting of een ingebouwde regensensor. Alle varianten zijn zowel handgeschakeld als in de soepele automaat-uitvoering verkrijgbaar.