Daihatsu Move te koop: tweedehands en nieuw

Daihatsu Move

Daihatsu Move

Een nieuwe interpretatie van het Kei Car-design voor de Daihatsu Move mini-MPV

De mini-MPV Move van de Japanse constructeur Daihatsu viel op de Europese wegen op met haar kubusvormige, hoge carrosserie. Op de Japanse thuismarkt geldt het design, waar de Italiaanse ontwerper Giugiaro voor de Move een nieuwe interpretatie aan heeft gegeven, daarentegen eerder als traditioneel voor zogenaamde Kei Cars. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Met name in Tokyo probeert de overheid de bouw van plaatsbesparende voertuigen te bevorderen door belastingverlichting voor eigenaren van miniauto's. Fabrikanten zoals Daihatsu zijn er hierdoor al vroeg mee begonnen om hun constructies in de verschillende voertuigklassen zo vorm te geven dat bij minimale afmetingen een maximaal interieurgebruik mogelijk is.

De mini-MPV Daihatsu Move komt in 1997 naar Europa

Voor de Daihatsu Move mini-MPV wordt dezelfde bodemgroep gebruikt als voor de reeds in de jaren '80 op de markt gebrachte miniauto's uit de serie Daihatsu Cuore, waarvan in 1995 de vijfde generatie geproduceerd werd. In de zomer van datzelfde jaar rolden in Japan de eerste exemplaren van de Daihatsu Move van de band. Zo'n twee jaar na de marktintroductie in Japan exporteerde de producent de mini-MPV's vervolgens voor het eerst naar Europa, waar de Daihatsu Move tot 2002 in de collectie bleef.

De Daihatsu Move kan vier personen en 225 liter bagage transporteren

De in Europa aangeboden generaties van de Daihatsu Move werden geproduceerd als vijfdeurs modellen. De Daihatsu Move heeft een 1,70 meter hoge carrosserie, die afhankelijk van het bouwjaar een lengte van 3,30 tot 3,40 meter heeft. Een bijzonderheid bij het interieur van de Daihatsu Move: de mini-MPV is voor maximaal vier passagiers ontworpen en biedt ondanks zijn compacte afmetingen een kofferruimte met een laadvolume van circa 225 liter. Voor de aandrijving zorgt een 0,8 liter benzinemotor met een vermogen van 31 kW (42 pk).

Beoordelingen voor Daihatsu Move

4 Beoordelingen

4,6

Technische gegevens van de Daihatsu Move

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens