Daihatsu Rocky te koop: tweedehands en nieuw

Daihatsu Rocky

Daihatsu Rocky

De Rocky was een compacte, 3-deurs terreinwagen die in 1984 door Daihatsu geïntroduceerd werd als opvolger van de Taft. Het was ook een van de eerste modellen waarmee de Japanse fabrikant succesvol werd op de Europese wegen. De oorspronkelijke Daihatsu Rocky was verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk met korte wielbasis en een afneembaar dak en met lange wielbasis zonder afneembaar dak. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Eerste generatie: 1984-1992

De motoren werden verder geleverd door Toyota, waarbij er de keuze was tussen een 2.0 L benzinemotor met 88 pk, een 2.8 L dieselmotor met turbo en eveneens 88 pk, en nog een dieselvariant zonder turbo en 73 pk.

Verschillende namen

De Rocky stond in verschillende delen van de wereld bekend onder verschillende namen. In Japan zelf heette het model Rugger, terwijl de terreinwagen in het Verenigd Koninkrijk verkocht werd onder de naam Fourtrak. Rocky was in de rest van Europa de gangbare naam van het model. De Europese Daihatsu Rocky moet tenslotte verder niet verward worden met de Japanse Daihatsu Rocky, een veel kleinere SUV die het bedrijf introduceerde in 1987 en in Europa bekend stond als de Feroza.

Tweede generatie: 1992-2002

De tweede generatie van de Daihatsu Rocky werd in 1992 geïntroduceerd en was een jaar later ook in Europa te koop. Iets forsere afmetingen en vierkante in plaats van ronde koplampen waren de meest opvallende veranderingen, terwijl de bladvering vervangen werd door onafhankelijk voor- en achterwielophangingen. Ook de motoren werden opgewaardeerd. De 2.2 L benzinemotor leverde nu 91 pk en de 2.8 L turbodieselvariant had zelfs een vermogen van 102 pk. De tweede generatie van de Daihatsu Rocky kende echter geen uitvoering met een afneembaar dak.

Speciale uitvoeringen van de Daihatsu Rocky

Behalve het gangbare model van Daihatsu zelf, werd er in Europa ook een luxere uitvoering op de markt gebracht door het Italiaanse Bertone. Dit model stond bekend als de Bertone Freeclimber en was uitgerust met motoren van BMW. Behalve de standaard variant met een 2.0 L benzinemotor, was er ook nog de keuze uit een extra krachtige 2.7 L of een een 2.4 L dieselmotor. In Frankrijk was de Bertone Freeclimber beschikbaar als de Blue Lagoon met leren bekleding. Nog populairder dan in Europa was de Daihatsu Rockytenslotte in Indonesië, waar het model bekend stond als de Taft GT. Tot en met 2007 werden er hier door Daihatsu 5-deurs en pick-up varianten op de markt gebracht. Dankzij de goede prestaties op zanderige wegen, weilanden en ander oneven terrein, is de Daihatsu Rocky een goede keuze voor hen die op zoek zijn naar een degelijke tweedehands terreinwagen voor weinig geld.

Beoordelingen voor Daihatsu Rocky

0 Beoordelingen

5,0

Technische gegevens van de Daihatsu Rocky

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens