Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Jonge Tweedehands Auto

Met een jonge tweedehands auto wordt meestal een auto bedoeld dieminder dan 12 maanden oud is. Hierbij wordt meestal uitgegaan van dedatum van het eerst verstrekte kentekenbewijs. Juridisch gezien isechter de daadwerkelijke productiedatum van het voertuig van belangvoor de aanduiding jonge tweedehands auto of occasion. In Duitslandkent men het begrip ‘Jahreswagen’, waarbij hetmeestal gaat om ex-dienstauto's van mensen die werken bijautofabrikanten. De productiedatum van deze‘Jahreswagen’ mag niet ouder zijn dan 12 maanden.

Deze occasions zijn zowel voor de verkoper als de koper lucratief. Deverkoper kan het waardeverlies van zijn auto beperken als hij hem als‘Jahreswagen’ verkoopt. Kopers van dergelijkeoccasions profiteren van het feit dat zij een bijna nieuwe autokrijgen, zonder dat zij de volledige aanschafprijs van een nieuwe automoeten betalen.

Jonge tweedehands autos zijn er van elk merk. Vaak zijn hetmedewerkers van autofabrikanten zoals Opel, BMW, Audi of Mercedes, diezulke jonge occasions verkopen. Dit ligt aan het feit dat medewerkersvaak tegen gunstigere condities een Nieuwe Auto kunnen kopen en daaromnauwelijks verlies maken, als zij de auto vervolgens als jonge occasionweer doorverkopen. Ook gepensioneerden die vroeger voor autofabrikantenhebben gewerkt, profiteren vaak nog van de speciale condities voornieuwe wagens. Ook zij kunnen hun auto’s binnen een jaardoorverkopen als ‘Jahreswagen’, voordat zij via deautofabrikant de eerstvolgende nieuwe auto aanschaffen.

Maar niet elke jonge tweedehands auto is hetzelfde. Zoals bij alletweedehands auto’s hangt ook de toestand van een jongeoccasion af van de vorige eigenaar(s). De kilometerstand en technischetoestand van jonge tweedehands autos kan, afhankelijk van de rijstijlvan de vorige eigenaar, sterk schommelen. Ook de toestand van hetinterieur hangt in belangrijke mate af van de vorige eigenaar, alleenal door de vraag of deze in de auto heeft gerookt of niet.