Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lincoln-l.jpg

Lincoln

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Achter veel limousines gaat de luxe van een Lincoln schuil


Het huren van een limousine voor een bruiloft is in Europa nog niet zo vanzelfsprekend als in Amerika. Maar toch staat er inmiddels ook hier steeds vaker een meer dan acht meter lange auto als eyecatcher voor de deur bij bijzondere gebeurtenissen. De aandacht van de maximaal tien passagiers wordt tijdens zulke extravagante autoritjes vaak getrokken door een zithoek met lederen stoelen waar men de benen uit kan strekken, een volledig ingerichte bar, een televisie en een nagemaakte sterrenhemel. Tegelijkertijd zijn de passanten buiten onder de indruk van de imposante afmetingen van de auto. Ze vragen zich af welke beroemde personen er in de limousine zouden zitten. In alleen het automerk is meestal niemand geïnteresseerd. Daarom blijft het vrijwel onbekend dat achter vele limousines de Ford Motor Company met haar luxemerk Lincoln schuil gaat. Naast zulke omgebouwde Lincoln Town Cars worden er ook limousines uit de hogere klasse en Sport Utility Vehicles (SUV’s) van Lincoln naar Europa geïmporteerd.


De eerste limousines uit de hogere klasse van Lincoln


Lincoln positioneerde zich vanaf 1917 erg vroeg op de opbloeiende Amerikaanse markt voor hoogwaardig uitgeruste limousines en cabriolets met krachtige motoren. Lincoln was het tweede luxemerk naast Cadillac. De kleine aantallen waarin de dure modellen verkocht konden worden waren echter niet voldoende om als zelfstandig bedrijf te kunnen overleven. Henry Ford nam het merk Lincoln daarom in 1922 in zijn concern op. Hij had een idee om de verkoopaantallen te verhogen: de Lincoln modellen moesten met hun V8-motoren met een prestatievermogen van bijna 100 pk toch eigenlijk heel goed bruikbaar zijn bij het achtervolgen van misdadigers, zo dacht de oprichter van Ford. Vervolgens werd het luxemerk met de Lincoln Zephyr en het tot 2002 onder de naam Lincoln Continental op de markt gebrachte topmodel vele jaren lang veranderd in één van de grootste leveranciers van de Amerikaanse politieautoriteiten - en van de voertuigcollectie van Amerikaanse presidenten.


De klassieke grote limousine series van Lincoln


Naast de topmodellen Lincoln Continental en de Lincoln Mark series (1969-1998) hoorde de Lincoln Town Car, die in 1981 tot een zelfstandige serie gemaakt werd, tot de bekendste luxe limousines van de Ford-dochter. In de jaren ’80 hoorde de Town Car met zijn hoge radiatorrooster, zijn hoekige uiterlijk en zijn lengte van bijna 5,60 meter tot de typische vertegenwoordigers van de grote, veelverbruikende voertuigen uit de Amerikaanse hogere klasse. Ondanks de invoering van een nieuw design tijdens de tweede generatie (die van 1990 tot 1997 gebouwd werd), liet de fabrikant de carrosserie en motor ongewijzigd. Pas bij de generaties die vanaf 1998 geïntroduceerd werden verkleinden de constructeurs de cilinderinhoud van de meer dan twee ton wegende Lincoln Town Car. Verder boden ze voortaan optioneel ook kortere carrosserieversies aan.


De nieuwere limousine modellen van Lincoln


Eind jaren ‘90 presenteerde Lincoln ook nog een kleiner model als instapmodel. De Lincoln LS verving vanaf 1999 de grote klassieke limousines van het merk en de Continental serie. Na de naamsverandering van vrijwel het gehele productpalet in 2007 werd de Lincoln LS afgelost door het nieuwe instapmodel Lincoln MKZ en de in 2009 als nieuw topmodel gepresenteerde Lincoln MKS. Aanvankelijk werd alleen nog de Lincoln Town Car onder de traditionele verkoopbenaming als serie voortgezet.


SUV’s, pick-ups en cross-over modellen van Lincoln


Het Amerikaanse autoconcern maakte gebruik van het succes van zijn SUV-serie Ford Expedition door diens basis te gebruiken voor een grotere en luxere SUV. Deze SUV kwam als Lincoln Navigator op de markt en was de eerste SUV van het premiummerk Lincoln. De terreinwagen collectie werd in 2003 uitgebreid met het instapmodel Lincoln Aviator. Deze werd tot 2005 geproduceerd. Vanaf 2007 bracht Ford een nieuwe generatie cross-over modellen op de markt onder de naam Lincoln MKX. Vervolgens verscheen in 2010 de grotere Lincoln MKT. Sinds de introductie van de Lincoln Blackwood in 2001 bood de fabrikant ook SUV’s met een dubbele cabine en een groot laadoppervlak aan. Als opvolger hiervan werd in 2005 de pick-up Lincoln MLT gepresenteerd.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Type voertuigen