Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
maybach-l.jpg

Maybach

Maybach

Vind het model dat bij je past.

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Daimler brengt het historische merk Maybach in 2002 weer tot leven

Toen Volkswagen de merkrechten van Bentley kocht en BMW de rechten van Rolls-Royce, tastten zij diep in hun buidel om hun bedrijf met traditionele luxemerken aan prestigemodellen met een wereldwijd goede reputatie te helpen. Dat kon concurrent Daimler moeilijk negeren. Het voordeel van Daimler was dat zij in hun portfolio nog de rechten van een merk bezaten dat op zijn minst in Duitsland een legendarische naam was: Maybach. In de jaren ‘30 waren de sedans en cabriolets van deze fabrikant qua techniek, grootte en luxe het hoogtepunt van de Duitse autobouw. Maar als gevolg van de Tweede Wereldoorlog moest de autoproductie beëindigd worden en ging Maybach aanvankelijk verder met de productie van motoren. Vervolgens werden de naamsrechten van het bedrijf in 1960 door Daimler gekocht. Groter, sierlijker en individueler: zo moesten de vanaf eind jaren ‘90 ontworpen Maybach modellen zich van de huiseigen Mercedes-Benz S-klasse modellen onderscheidden. Verder moesten ze vanaf het begin van de verkoop in 2002 als Duits prestigemodel een alternatief vormen voor het Britse duo Bentley en Rolls-Royce. Het probleem voor Daimler was dat het grote publiek eerst weer bewust gemaakt moesten worden van de uitstraling van de naam Maybach. Want de laatste sedan met het beroemde dubbele M-logo stamde al uit 1941.


De historische sedans en cabriolets van Maybach

De historische sedans en cabriolets van de kleinschalige autoproducent Maybach hadden iets weg van luchtschepen voor op straat. Dat was geen toeval. Oorspronkelijk was het door de familie Maybach en luchtvaartpionier Ferdinand von Zeppelin in 1909 opgerichte bedrijf namelijk een toeleverancier voor de in deze tijd opbloeiende zeppelinbouw. In 1921 heroriënteerde Maybach zich en produceerde het bedrijf met de Maybach W-serie tot 1941 sedans en cabriolets met een grote cilinderinhoud. Deze werden bij carrosseriebouwers met individuele carrosserieën uitgerust. Vandaag de dag horen de Maybach modellen uit deze jaren samen met het topmodel Maybach Zeppelin en naast de voertuigen van Bugatti tot de duurste Classic Cars op de markt.


De Maybach Zeppelin was het beroemdste model van de fabrikant

Het beroemdste model van fabrikant Maybach werd de in de jaren ’30 als sedan en cabriolet geproduceerde Maybach Zeppelin. Dit model was uitgerust met een V12-motor met een cilinderinhoud van acht liter. Het meer dan 5,50 meter lange voertuig had daarmee een prestatievermogen van 147 kW (200 pk) en kon een maximumsnelheid van bijna 175 kilometer per uur bereiken. Met deze waarden was de tot eind jaren ’30 geproduceerde Maybach Zeppelin in zijn tijd één van de grootste en snelste sedans voor op straat afkomstig uit Duitse productie.  


De sedans van Maybach als nieuw luxemerk van het Daimler-concern

In 2002 bracht het Daimler-concern de eerste Maybach uit de moderne tijd op de markt. Deze werd op kleine schaal geproduceerd in de Maybach-fabriek in Sindelfingen. Daarbij werd rekening gehouden met individuele wensen van klanten. Qua uitrusting en afmetingen was hij te vergelijken met de Mercedes-Benz S-klasse. Hij werd aangeboden als sedan met een lengte van circa 5,70 meter, deze kreeg de verkoopbenaming Maybach 57. Ook verscheen er onder de naam Maybach 62 een langere versie met een lengte van circa 6,20 meter. Beide modellen beschikten net als hun historische voorganger Maybach Zeppelin over een V12-motor. Hiermee beschikte zowel de Maybach 57 alsook de Maybach 62 over een prestatievermogen van 405 kW (550 pk). De bijna drie ton zware sedan accelereerde in iets meer dan vijf seconden van nul naar honderd kilometer per uur en haalde een maximumsnelheid van 250 km/u.


De speciale modellen van Maybach en een nieuwe Maybach Zeppelin

In 2005 breidde Daimler zijn Maybach modelspectrum uit met een sportief gemotoriseerde sedan die in twee lengtes als Maybach 57S en Maybach 62S aangeboden werd. De door AMG bewerkte motor had in deze speciale versies een prestatievermogen van 450 kW (612 pk) en beschikte over een cilinderinhoud van 6,0 liter. Deze modellen haalden met elektronische snelheidsregeling een maximumsnelheid van maar liefst 275 kilometer per uur. In 2009 werd er nog een speciaal model gepresenteerd: de Maybach Zeppelin. Deze werd in tweekleurenlak en met bijzondere uitrustingsdetails in een gelimiteerde oplage geproduceerd als topmodel uit de kleine Maybach collectie.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen