Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mazda-b-2500-l-01.jpg

Mazda B 2500

1 / 2

Mazda B 2500

In 1968 combineerde Mazda haar oorspronkelijke specialiteit, het ontwerpen van utilitaire voertuigen, met de nieuw verkregen ervaring in de bouw van personenauto's. Zo ontstond de B 2500. Van deze pick-up werden tot 2003 wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht. Qua uiterlijk springen vooral het radiatorrooster, de lichtmetalen velgen en de verchroomde buitenspiegels en deurgrepen in het oog. Lees meer

Interesse in een Mazda B 2500

In 1968 combineerde Mazda haar oorspronkelijke specialiteit, het ontwerpen van utilitaire voertuigen, met de nieuw verkregen ervaring in de bouw van personenauto’s. Zo ontstond de B 2500. Van deze pick-up werden tot 2003 wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht.


Qua uiterlijk springen vooral het radiatorrooster, de lichtmetalen velgen en de verchroomde buitenspiegels en deurgrepen in het oog. Zijn turbodieselmotor met een cilinderinhoud van 2,5 liter heeft een prestatievermogen van 62 kW (84 pk) of 80 kW (109 pk) en is voor een pick-up van dit gewicht bijzonder zuinig. Onafhankelijke wielophanging en dubbele driehoekige wieldraagarmen beloven bovendien een stabiele rijwijze op elk terrein.

Een energieabsorberende carrosserie, ABS en airbags maken de B 2500 veiligheidstechnisch gezien helemaal up-to-date. Het model met een enkele cabine en achterwielaandrijving heeft een laadoppervlak van 2,28 meter. De vierwielaangedreven versie met dubbele cabine heeft een laadoppervlak van 1,53 meter. Beide modellen mogen met maximaal één ton aan gewicht belast worden.  


Bij de vierwielaandrijving kan handmatig overgeschakeld worden tussen twee- en vierwielaandrijving. De B 2500 met vierwielaandrijving kan maximaal twee ton aan gewicht trekken. Verder beschikt hij standaard over airconditioning en diverse extra’s.   


De opvolger van de Mazda B-serie is de in het voorjaar van 2006 op de Bangkok International Motor Show gepresenteerde Mazda BT-50.