Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-Benz S-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Benz S-Klasse

De S-klasse als luxeklasse van Mercedes-Benz bestaat al sinds 1972, toen met de serie W116 de eerste van de vierdeurs edele limousines van start gingen - toen nog tegen een beginprijs van ongeveer 12.000 euro. Inmiddels is Mercedes-Benz uitgekomen bij iets andere prijzen en de serie W221, die met de concurrentieproducten van Audi en BMW de strijd aangaat om het hoogste prijssegment - en wel met om en nabij 500.000 wereldwijd verkochte exemplaren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Uiterlijk zijn aan de nieuwe, sinds de herfst 2005 geproduceerde, S-klasse alleen de afmetingen anders: 3 centimeter meer in lengte en breedte en een verlengde wielbasis kunnen hier genoemd worden. Een groot aantal specials zijn verkrijgbaar bij de interieuruitvoering: radarsensors en massagestoelen, infrarood gestuurde nachtzicht-assistent en natuurlijk de bekende edele houtsoorten aan de instrumentenborden en de lederen stoelen.

Bij de motoren zijn als dieselaggregaten de S 320 CDI en de S 420 CDI verkrijgbaar, waarvan de laatste met 8 cilinders 314 pk levert, bij de benzinemodellen zijn de uitvoeringen S 350, S 500 en de S 65 AMG verkrijgbaar - met een topvermogen bij de AMG motor van 612 pk. De twaalfcilindermotor accelereert van 0 naar 100 in 4,4 seconden. Met uitzondering van dit model, dat vijf standen automatisch schakelt, hebben alle anderen een standaarduitvoering met automatische 7-standentransmissie, de 7G-tronic. De uitvoeringspakketten reiken van AMG Styling, dat bijvoorbeeld een frontspoiler met vergrote luchtopeningen en met chroom omrande mistlampen biedt, tot aan de Designo Edition I en Edition II met verschillende kleurcombinaties van leder en basisuitvoering.

Technische gegevens van de Mercedes-Benz S-Klasse

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens