Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
microcar-l.jpg

Microcar

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De microcar is een zogeheten brommobiel, een auto waarvoor geen rijbewijs B vereist is, maar wel een rijbewijs voor de brommer of speciaal voor het brommobiel. Personen die al een rijbewijs voor de bromfiets hebben kunnen in een brommobiel de weg op, degenen zonder rijbewijs voor welke transportvorm dan ook, zullen een AM rijbewijs moeten behalen.

De start van de Microcar

Het Franse bedrijf Microcar werd opgericht in 1984 en is in 2008 daadwerkelijk gestart met het bouwen van voertuigen waar geen rijbewijs voor nodig is. Deze 'auto's' bieden een grote doelgroep de mogelijkheid om zich in alle comfort te verplaatsen met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur.

Een brommobiel biedt comfort en gemak

De auto's van dit merk zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen die bekend staan om hun zeer stabiele wegligging en moderne uiterlijk. Wat betreft het design van deze brommobielen doen ze niet onder voor een kleine personenwagen en de afmetingen van deze kleine voertuigen bieden veel gemak in de grote stad. De wendbaarheid van de brommobielen van dit merk kenmerkt zich door een zeer kleine draaicirkel, een lichte besturing en veel gemak bij het parkeren op de kleinere vakken.

De vergelijking tussen een brommer en een brommobiel

Vergelijkbaar met het rijden op een brommer maakt het rijden in een brommobiel uiteraard een groot verschil. Zowel de bestuurder als de (enkele) passagier in het voertuig zijn omringd door alle comfort en kunnen zich warm en droog van A naar B verplaatsen. Dit maakt de Microcar tot een gewild vervoersmiddel binnen de stad en op het platteland, waar eventuele verbindingen met het openbaar vervoer minder voorhanden kunnen zijn. Gezien het relatief grote prijsverschil tussen een brommobiel en een kleine personenwagen worden brommobielen vaak als tweedehands auto aangeschaft.

De innovaties van een brommobiel

De technologie die wordt gebruikt bij het ontwerpen van de huidige brommobielen van Microcar is modern. Het design van deze voertuigen doet niet onder voor het ontwerp van een reguliere auto en innovaties zoals bijvoorbeeld het Easy Park systeem worden tegenwoordig ook aan brommobielen uit de laatste series toegevoegd. Dit moderne systeem maakt bijvoorbeeld het

optrekken en wegrijden vanuit volledige stilstand en het parkeren van het voertuig enorm eenvoudig. Ook het vaak voorkomende 'schokken' bij het inschakelen van de automaat behoort met dit innovatieve systeem tot het verleden. De werking van het systeem kan worden vergeleken met de automatische transmissie bij reguliere auto's waarbij de auto merkbaar vooruit 'kruipt' wanneer het rempedaal losgelaten wordt. De bestuurder van de brommobiel hoeft dus het gaspedaal niet in te drukken om het voertuig in beweging te zetten.

Meer kracht

De nieuwste modellen van de brommobielen gemaakt door Microcar hebben nog een verandering doorgemaakt. De krachtbron van het voertuig heeft een grotere motorinhoud (van 480 cc in plaats van 440 cc). Hoewel het wettelijk vermogen van de brommobiel gelijk bleef (dit is vastgesteld op 4 kWh) werd met deze verbetering de trekkracht van de motor aanzienlijk groter. Deze verbetering is vooral duidelijk op te merken bij het gebruiken van trekkracht op een laag toerental. Een goed voorbeeld hiervan is het in- en uitrijden van een parkeergarage.

Een van de voordelen van deze verbetering aan de constructie van de brommobiel is het feit dat het toerental van de motor bij een constante snelheid lager is. Hierdoor heeft men minder last van storende geluiden van de motor en worden zowel het verbruik van brandstof en natuurlijk de uitstoot van schadelijke CO2 verlaagd.

Het aanschaffen van een tweedehands Microcar

Een tweedehands brommobiel van dit merk biedt bij ieder model een betrouwbare motor, een stabiele wegligging en een accuraat reagerende besturing. Het rijden is comfortabel en men komt goed mee met het reguliere verkeer. Tot de standaard uitrusting van de (tweedehands) brommobiel behoren onder andere een centrale vergrendeling, elektrische ramen en een in hoogte verstelbaar stuur voor optimaal rijgemak.

Populaire modellen als tweedehands auto

De M. Go Premium Plus is een goed voorbeeld van een brommobiel in de middenklasse (wat prijs betreft) van het Franse merk. Deze zeer compleet uitgeruste Microcar is voorzien van de Lombardini Progress motor, of de Lombardini DCI 492 motor, die zoals eerder genoemd voorzien is van het Easy Park systeem en stiller, zuiniger en schoner is. Bij het kiezen van een tweedehands exemplaar is met name het kiezen tussen de twee types motoren van belang, vooral voor de bestuurder die zoveel mogelijk rijcomfort wil bij het inparkeren en het nemen van hellingen.

Deze brommobiel is voorzien van verchroomde accenten in het interieur, heeft elektrische ramen en verstelbare spiegels en een derde remlicht voor extra veiligheid. Het is mogelijk om een flink aantal aanvullende pakketten te laten installeren bij dit voertuig, dus bij het aanschaffen van een occasion van dit type is het interessant om te letten op toegevoegde accessoires.

Ook de Dué Fun en de Dué zijn populair onder de bestuurders van brommobielen. De Dué oogt zeer compact, maar is voor de inzittenden toch zeer comfortabel. Deze brommobiel heeft wat betreft de vormgeving wel wat weg van een Fiat 500 en is een veel verkochte tweedehands auto bij de brommobieldealer.

Aandachtspunten bij het kopen van een brommobiel

De groeiende populariteit van de brommobiel maakt het mogelijk om in heel Nederland een dealer te vinden in verschillende uitvoeringen van dit vervoersmiddel. Het stigma dat in het verleden leek te kleven aan het besturen van een brommobiel is stevig verminderd sinds het op de markt brengen van volwaardige mobielen met een moderne look. De kosten van het rijden van een brommobiel zijn aanzienlijk lager dan de kosten voor de eigenaar van een reguliere auto. Zo is er geen sprake van wegenbelasting en ook een jaarlijkse APK is niet nodig. Uiteraard zijn er wel de kosten voor de verzekering. Het aanschaffen van een occasion maakt het mogelijk om in een relatief nieuwe brommobiel te rijden die voldoet aan alle eisen, comfortabel is en goed rijdt, tegen een lagere aankoopprijs. Gezien de specifieke techniek achter de brommobiel is het verstandig om dit vervoersmiddel aan te schaffen bij een officiële dealer die tevens gebruikte exemplaren aanbiedt.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen