Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Kopen
Focus: Kopen

Contact opnemen met de aanbieder

De eerste indruk is doorslaggevend en sympathie is altijd een goede basis bij het kopen van een auto. Denk daarom na over de manier waarop je met een aanbieder contact opneemt en de voorbereiding op het eerste gesprek. Hier wordt namelijk vaak de basis gelegd voor goede onderhandelingen.

Wacht niet

Als je jouw droomauto hebt gevonden, moet je zo snel mogelijk contact op nemen met de verkoper. Het is aan jou of je dit bij voorkeur telefonisch, via e-mail of via een contactformulier doet. In alle drie de gevallen moet je vooraf bepalen wat je precies wil weten en voor wanneer je een afspraak wilt maken. En vergeet niet dat goede aanbiedingen of koopjes ook gegeerd zijn bij andere geïnteresseerden.

Informeer

Je kan gerust nog een keer naar de algemene staat van de auto informeren en naar niet-vermelde gebreken, ongevalschade, het aantal vorige eigenaren, aanvullende foto's, uitvoeringskenmerken en andere zaken die voor jouw besluit van belang zijn. Hoe beter je geïnformeerd bent, des te beter kan je beoordelen of de auto aan jouw verwachtingen voldoet en of een bezichtiging met proefrit de moeite waard is. Wees altijd vriendelijk, nieuwsgierig, geïnteresseerd en duidelijk. En let erop hoe de verkoper reageert: is hij open, geduldig, vriendelijk en bereid informatie te verstrekken? Begrijpt hij jouw wensen en geeft hij duidelijk antwoord op je vragen? Of is hij kort van stof, geïrriteerd en verstrekt hij onduidelijke en onvolledige informatie? Wees dan op je hoede.

Doe dit zeker niet

Als algemene regel geldt: begin in het eerste gesprek niet meteen met prijsonderhandelingen aangezien ook de verkoper een beeld van je probeert te krijgen. Geen enkele verkoper zal het als positief ervaren als je meteen de prijs van zijn aanbod probeert te drukken!

Tips:

  • Denk vooraf na over wat je allemaal van de verkoper wil weten.
  • Stel uitgebreide vragen.
  • Je dient vooral de voor jouw essentiële punten op te helderen, voordat je een afspraak maakt.
  • Beoordeel in alle rust het gedrag van de verkoper en let op opvallende zaken.

Alle artikels

Het perfecte verkoopgesprek

Advies · Aankooptransactie

Proefrit

Advies · Aankooptransactie

Documenten bij de voertuigoverdracht

Advies · Aankooptransactie
Ontdek meer