Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Focus: Kopen
Focus: Kopen

9 opties die uw kinderen geweldig zullen vinden

Als u een nieuwe auto kiest, dan heeft u altijd een hoop afwegingen te maken als het op de opties aankomt. De kleuren, ja. En welke interieuraccenten kiest u daar dan bij? En wilt u een open dak of niet? Maar wat zijn de opties die kinderen zouden kiezen? We deden een steekproefje.

1. Hey BMW!

De kinderen vinden het heerlijk als ze mee de controle krijgen over de auto. Het maakt een lange rit wat minder saai, maar kan er ook voor zorgen dat ze wat inspraak krijgen en kunnen zeggen hoe ze zich voelen. "Hey BMW", "Hey Mercedes" zijn dan ook dingen die ze snel genoeg leren roepen als ze het een beetje te warm hebben. Stemherkenning en interactie aanvinken dus.

AS24 Opties kinderen virtuele assistent

2. Zetelverwarming

Nog een winner, voor kinderen die niet meer in een kinderstoeltje zitten dan wel, is de zetelverwarming. Testwagens die over deze optie beschikken krijgen steevast extra punten. Het is bovendien niet zo voor de hand liggend om een auto te vinden die achteraan over zetelverwarming beschikt. Een Toyota Corolla heeft dat bijvoorbeeld, een Mazda6 ook.

3. Dvd-schermen achteraan

Ze zijn niet zo talrijk aanwezig in de auto, maar een scherm achterop de hoofdsteun van de voorzetels doet het ook altijd goed. Vooral als de kinderen zelf mogen kiezen welke dvd ze opzetten. Wel even letten op het soort dvd dat de installatie afspeelt, want niet alle BluRay-dingen spelen gewone dvd's en omgekeerd. En de ouders? Die zijn tevreden omdat de kinderen stil zijn op de achterbank.

AS24 Opties kinderen dvd-schermen

4. Schrijfpad

Zet u uw kind voorin op de zetel naast u, toon hem dan vooral hoe de schrijfpad in het midden werkt. Okee, u moet ze wel even leren met hun linkerhand de letters te vormen, maar al snel zijn ze ermee weg en kunnen ze zich amuseren met het ingeven van leuke bestemmingen.

5. Tafeltje

Een tafeltje is altijd handig. Misschien niet direct de eerste keuze van een kind, maar als u hen een kleurboek aanreikt gaan ze snel op zoek naar iets hard om dat op te leggen.

6. Campervan

Het summum van een kinderfantasie is een auto waar ze in kunnen slapen. Een Volkswagen California is de top, al hebben kinderen wel fantasie genoeg om ook een gewone Renault Trafic om te vormen tot een tijdelijke slaapplaats.

7. Armbewegingen

Zijn de schrijfbewegingen leuk, dan is de gesture control dat zeker. Laat ze het niet uitspreken want dan hebben ze gegarandeerd een knoop in hun tong, maar de handbewegingen in de lucht zijn gegeerd bij kinderen. Als de armen lang genoeg zijn, kunnen ze zelfs vanop de achterbank de volumeregeling van de radio bedienen.

AS24 Opties kinderen gebarenbediening

8. Sterrenhemel

Misschien is deze er eentje voor de kleinere kinderen, maar u kunt de kleintjes stil houden als u de sterrenhemel-optie kiest. Dan krijgt uw dakbekleding in het interieur een aantal lampjes die vooral 's avonds het idee geven dat u onder de blote hemel zit. Een optie op pakweg de Opel Adam, of de Rolls Royce Wraith of Phantom als u wat meer bemiddeld bent.

9. Schuifdeuren

Schuifdeuren! U zou ze zelf kiezen, want dan hebt u geen parkeerschade wanneer uw kroost de deur wat enthousiast openzwaait. Maar de kinderen zelf zijn er ook fan van, want dan kunnen ze de deur gewoon open- en dichtschuiven bij het uitstappen. Het is dan ook vechten om wie het eerst de schuifdeur mag openen. Het nadeel voor u is dat u dan waarschijnlijk met een minibus zit opgescheept.

AS24 Opties kinderen schuifdeuren

Alle artikels

De garantie van een auto

Auto kopen · Voorbereiding aankoop

Zoeken naar een auto

Auto kopen · Voorbereiding aankoop

De juiste keuze

Auto kopen · Voorbereiding aankoop
Ontdek meer