Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Keuze voor een andere verzekering

De BA autoverzekering is een verplichte verzekering, dat wil zeggen dat alleen verzekerde voertuigen mogen deelnemen aan het verkeer. Daarom hebt u ook een verzekeringsbevestiging nodig als u een voertuig wilt inschrijven. het is aan u welke verzekering u kiest.

Er zijn oneindig veel aanbiedingen te vinden. Overigens: u kunt bij elke koop of verkoop ook buiten de normale opzegtermijn van verzekering veranderen.

Verzekering overdragen of stopzetten

Als u uw voertuig hebt verkocht, dient u dit direct aan uw autoverzekering door te geven. U kunt deze verzekering dan op een ander voertuig overzetten of laten stopzetten. Bij de overdracht op een ander voertuig neemt het nieuwe voertuig de plaats van het verkochte voertuig in. Dat wil zeggen dat alle schadevrije jaren ook voor het nieuwe voertuig gelden. Tijdens de schorsing lopen uw schadevrije jaren ook door. Deze worden zogezegd ingevroren, ook als u niet meteen een ander voertuig verzekert. Na de opschorting, zal uw contract - voor zover het niet weer binnen het jaar van kracht is - automatisch eindigen bij de volgende jaarlijkse vervaldatum. Normaal gesproken geldt het behoud van de schadevrije jaren gedurende één jaar, sommige verzekeraars rekken deze periode tot maximaal 4 jaar. Dat wil zeggen dat als u een geschorste autoverzekering binnen deze periode weer laat doorlopen, gelden de schadevrije jaren die u op het moment van schorsen, hebt verzameld.

Keuze voor een andere verzekering

Als een voertuig van eigenaar wisselt, kan ook voor een andere autoverzekering worden gekozen. Dat wil zeggen dat als een nieuw voertuig op uw naam wordt gezet, u hiervoor ook een verzekering bij een andere, eventueel voordeligere aanbieder kunt afsluiten. Belangrijk: Wanneer u van verzekeraar wisselt, neemt u uw schadevrije jaren mee. Deze worden van uw oude verzekering naar de nieuwe overgezet. U behoudt dus uw korting voor schadevrije jaren. Als bewijs voor de reeds behaalde schadevrije jaren dient de laatste factuur van de verzekeringsbijdrage van de opgezegde, voormalige autoverzekering. U hebt dus bij de koop van een nieuw voertuig altijd de mogelijkheid om een voordeligere autoverzekering af te sluiten.

Tip: Profiteer van de mogelijkheid om van verzekering te wisselen bij een registratie van een voertuig. Hierdoor kunt u vaak veel geld besparen, aangezien de kortingen voor schadevrije jaren door de nieuwe verzekering worden overgenomen.

Alle artikels

Op de juiste manier onderhandelen

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Verkoop contract

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer