Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Op de juiste manier onderhandelen

Handelen hoort bij zakendoen, zeggen ze wel eens – en dit motto is met name op de handel in tweedehandsauto's van toepassing. U mag het daarom niet persoonlijk opvatten als iemand over de prijs wil onderhandelen, maar neem het sportief op.

Het is heel gewoon dat de koper een goede prijs wil behalen of alleen een bepaald budget voor de koop heeft.

Hoe succesvol de verkoop verloopt, is met name ook afhankelijk van de prijs. Onze eerste tip luidt dan ook: houd bij de bepaling van de verkoopprijs altijd rekening met de onderhandelingsruimte. Ga ervan uit dat de geïnteresseerde koper wil onderhandelen en afdingen als succes beschouwt. U kunt hier gerust op ingaan, maar wel binnen bepaalde grenzen. Bepaal vooraf waar uw minimumprijs ligt waaronder u niet wilt verkopen. Accepteer grote kortingen alleen als er sprake is van onvoorziene gebreken of schade aan de auto die tijdens de bezichtiging of proefrit duidelijk worden. Geef argumenten over de voordelen en kwaliteit van de auto om uw vraagprijs te rechtvaardigen. Noem hierbij de goede eigenschappen van de auto en verwijs naar de uitvoering of de staat van de auto.

Tip: Hoewel veel geïnteresseerde kopers "met de deur in huis vallen", kunt u bij het eerste telefonische contact beter geen prijsonderhandelingen voeren. Een serieuze geïnteresseerde koper zal uw auto eerst willen bekijken, voordat hij een bod doet. Wie alleen over de prijs wil praten, is meestal geen serieuze koper.

Alle artikels

Keuze voor een andere verzekering

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Verkoop contract

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer