Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Verkoop contract

U dient altijd alles zwart op wit te hebben. Zeker als u een auto verkoopt. De koopovereenkomst vormt immers de wettelijke basis van de verkoop en bevat alle belangrijke zaken: koper, verkoper, chassisnummer van de auto, omstandigheden, prijs, betalingsbevestiging, plaats, datum.

Wanneer er achteraf onverhoopt een geschil ontstaat, vormt de overeenkomst een belangrijke wettelijke basis en kan doorslaggevend zijn voor de uiteindelijke uitkomst.

Als u een koper hebt gevonden, gaat het er vooral om, alles formeel en wettelijk goed te regelen. De koopovereenkomst staat hierbij centraal. Deze bevestigt dat er een overeenkomst tot stand is gekomen. Bovendien moet de overeenkomst alle belangrijke gegevens bevatten. Er bestaan enkele wettelijke bepalingen die principieel gelden en daarnaast zijn alle afspraken van kracht die u schriftelijk in de koopovereenkomst opneemt.

Met onze koopovereenkomst zit u altijd goed. Die bevat alle onderwerpen die relevant zijn en bevat opmerkingen bij de afzonderlijke punten – met name over de geld- en auto-overdracht en de aansprakelijkheid. Controleer bij de verkoop of de koper 18 jaar is, anders hebt u een schriftelijke volmacht van degene nodig die bevoegd om de ouderlijke macht uit te oefenen.

Opmerkingen en wettelijke bepalingen

Een zakelijk gebruik moet u aangeven als u de auto voor professionele doeleinden hebt gebruikt, bijvoorbeeld als taxi, huurauto of rijschoolwagen. Als u dit verzwijgt, kan de koopovereenkomst achteraf eventueel nietig worden verklaard.

Tip: Wees in principe eerlijk. Als u opzettelijk onjuiste informatie verstrekt, is de koopovereenkomst achteraf mogelijk betwistbaar! En: verkoop uw auto nooit zonder koopovereenkomst.

Alle artikels

Overdracht documenten

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Keuze voor een andere verzekering

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer